El PSPV de Castelló protesta davant la Generalitat per a evitar els retalls educatius en Albocàsser

81
PUBLICITAT

El diputat José Luis Lorenz reclama que s’executen les obres pendents a la capital de l’Alt Maestrat, entre d’altres poblacions com Benicarló, Borriol o Betxí

El PSPV de Castelló ha exigit davant el Palau de la Generalitat que el cap del Consell, Carlos Mazón, no retalle en educació i que es construïsquen els centres educatius que estan pendents en el Pla Edificant, com ara el d’Albocàsser.

La delegació castellonenca ha estat encapçalada pel diputat i portaveu d’Educació a les Corts, José Luis Lorenz, qui ha acompanyat les AMPA valencianes per a protestar per les retallades en educació impulsades per l’executiu del PP.

Lorenz ha reprotxat Mazón que s’estrene a Palau “acarnissant-se amb l’educació pública, la que ens fa iguals, amb una retallada històrica” en el pla d’infraestructures educatives del Consell que va impulsar el president Ximo Puig. “El PP ha d’executar les obres pendents a Albocàsser, Benicarló, Borriol i Betxí que ara mateix estan en el tinter”, ha reclamat. A la concentració han participat representants socialistes dels municipis afectats, com la propia alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat.

El diputat per Castelló ha advertit que la paralització d’obres que ha anunciat Mazón “no només es quedarà en els centres que ja coneixem, sinó que s’incrementarà la quantitat de col·legis que es veuran afectats”. La retallada només en 2024 és de 122 milions d’euros, un 40% respecte a la inversió fixada pel PSPV en 2023.

Adeu al consens

D’altra banda, Lorenz ha alertat del “fort retrocés” que s’està produint en l’educació pública amb les contrareformes del PP, que acaben amb el consens entorn del valencià i al currículum educatiu. “Els socialistes tenim molt clar que l’educació pública és una prioritat i secundarem totes les reclamacions per a millorar la qualitat de les aules i que els nostres fills i filles no tornen a estudiar en barracons crònics”, ha finalitzat.