El PSPV de Castelló denuncia l’aposta per l’educació concertada i privada del nou govern valencià del PP en detriment de la pública

107
PUBLICITAT

El diputat José Luis Lorenz critica l’increment de la partida de concerts en 33 milions d’euros “a pesar que els volums de matrícula en les primeres etapes educatives estan descendint per la caiguda en la natalitat”

El portaveu d’Educació del PSPV-PSOE a les Corts, José Luis Lorenz, ha denunciat la deriva cap a l’educació concertada que està donant el nou govern autonòmic del PP de la Comunitat Valenciana en detriment de l’educació pública. Segons Lorenz, aquesta situació “es fa evident” en els primers pressupostos sota la marca PP de Mazón, que destinen un increment de 33 milions d’euros per a concerts d’infantil i primària “a pesar que els volums de matrícula estan baixant pel descens de la natalitat”.

El PSPV ha qüestionat el motiu d’aquest augment en la partida de concerts i denuncia la falta de resposta per part de la Conselleria d’Educació, que, des de l’arribada del PP al poder, “viu sumida en un continu caos d’impagaments i lentitud en les assignacions”. Per a Lorenz, “és vergonyós que es perjudique el sistema educatiu públic mentre s’incrementen els recursos per als concerts de les primeres etapes educatives”. Aquesta situació “és encara més alarmant després de conéixer, aquesta mateixa setmana, que, de les 5.700 places oferides a la província de Castelló per a xiquets de tres anys, 1.500 han quedat sense cobrir”. “És incomprensible que s’haja augmentat aquesta partida pressupostària sense una justificació clara per part d’Educació”.

Davant aquestes dades, el diputat castellonenc es qüestiona si és necessari augmentar la partida pressupostària destinada als concerts d’infantil i primària i si es pretén eliminar línies d’educació pública per a derivar-les cap a l’ensenyament concertat i privat. “Des del PSPV-PSOE defensem l’educació pública com el millor sistema que garanteix la igualtat d’oportunitats a tots els valencians i valencianes”.