El PSPV critica que falta per cobrir el 42% de places de bombers forestals

100
PUBLICITAT

Els socialistes acusen Mazon d’incomplir la contractació

El diputat del PSPV a les Corts, Rafa Simó, ha denunciat aquest dimarts que la Generalitat Valenciana continua “jugant amb foc” en no complir amb la seua paraula i no cobrir el 42% de les places vacants de bombers forestals. “Estem en un moment crític de sequera i l’1 d’abril s’hauria d’haver tancat el procés contractual, però no s’ha fet perquè Mazón manté paralitzada la Generalitat des de fa deu mesos”, ha criticat Simó.

El diputat socialista ha explicat que falten per contractar més de 70 bombers forestals i fins i tot hi ha unitats que ja estan hui inoperatives per no tindre personal. “És el cas de la unitat de Llucena, que només compta amb un bomber en cada torn, quan haurien de tindre entre cinc i sis components mínim”, ha detallat. Simó ha qualificat aquesta situació de “temeritat”, especialment quan estem a les portes de la temporada de calor, època més procliu a incendis forestals. “No sols estem parlant de falta de personal, sinó també d’unes condicions de treball inadmissibles”, ha afegit.

En aquest sentit, el castellonenc ha recordat que els mateixos bombers han denunciat la falta de material, la brutícia i la falta d’higiene de les bases on han de treballar. “És una vergonya que els qui arrisquen la seua vida per a protegir els nostres boscos hagen de treballar en aquestes condicions”, ha lamentat Simó.

Per tot això, el PSPV ha exigit a la Generalitat que complisca de manera immediata amb el seu compromís i cobrisca totes les places vacants de bombers forestals. “No podem permetre que es continue jugant amb la seguretat dels nostres boscos i de les persones”.