El PSPV critica que el pressupost de la Generalitat deixe fora l’abastament d’aigua a Xodos, Vistabella i Benafigos

170
PUBLICITAT

La portaveu adjunta del PSPV a les Corts critica que els primers pressupostos del bipartit de dretes “són els pitjors per a la província” perquè no aborda els problemes d’accés als recursos hídrics en municipis afectats per la sequera

La portaveu adjunta del PSPV-PSOE a les Corts, María José Salvador, critica durament al PP de la Generalitat per reobrir la “guerra de l’aigua” amb els pressupostos de 2024. Segons Salvador, el president Carlos Mazón aposta, de nou, per la crispació com a filó polític “en retardar els projectes de modernització de les xarxes hidràuliques i insuflar de diners públics entitats ideològiques que promouen la confrontació pels recursos hídrics”. “El full de ruta del PP no aporta ni una gota a la nostra terra, més prompte genera divisions innecessàries i desvia recursos d’inversions estratègiques a la pitjor política”.

La representant socialista expressa el seu rebuig al full al pla de treball en matèria hídrica, assenyalant que prioritza partides nominatives a organismes com la Mesa del Agua, amb seu a Múrcia, per valor de 60.000 euros mentre posterga inversions clau per a proveir d’aigua a municipis afectats per restriccions.

La diputada de Castelló lamenta que la consellera de Medi Ambient i Aigua, Salomé Pradas, deixe de costat la seua província en paralitzar projectes ja redactats i pendents de licitació com la millora del proveïment d’aigua a Vistabella del Maestrat, Xodos i Benafigos. També denuncia la posposició de plans de modernització d’infraestructures hídriques a Canet lo Roig, Traiguera i la Jana. A més a més, destaca la paralització d’iniciatives com la connexió entre el Bovalar i la xarxa d’aigües de Benicarló, així com millores en els subministraments de Sot de Ferrer i Soneja.

Els “pitjors” pressupostos per a la província
María José Salvador sosté que els primers pressupostos de la Generalitat del PP i Vox “són els pitjors per a la província de Castelló” perquè “manquen de total ambició, frenen projectes estratègics prèviament enllestits i redueixen al mínim la inversió pública”. En el pla de l’aigua, els considera especialment “negatius” en no abordar els problemes d’accés en molts municipis i retirar el finançament a projectes destinats a renovar xarxes i estalviar aigua en temps de sequera. “Viuen en una realitat paral·lela, en la qual el canvi climàtic i la sequera no existeixen”.

Des del PSPV, Salvador subratlla que presentaran esmenes perquè en el projecte definitiu de pressupostos es tinguen en compte totes les inversions pendents i s’inicien en 2024. Finalment, recomana a la consellera Salomé Pradas que evite reobrir guerres i destine recursos per a garantir l’accés a l’aigua de manera sostenible a llarg termini.