#E2015 El PSPV consolida les seues majories a Els Ports. El PP guanya a la majoria de l’Alt Maestrat. Compromís obté Vistabella i incrementa el suport a Vilafranca

314

-Diadia-

Rhamsés Ripollés
Rhamsés Ripollés

El PSPV es manté fort als Ports. A Morella Rhamsés Ripollés ha seguit i ha incrementat notablement amb les victòries de Ximo Puig. Els 8 regidors que aconsegueix enfront dels 3 del PP són la mostra. Suposa la major derrota que pateix el PP a Morella.

Valoració de les dades
Valoració de les dades

A Vilafranca Óscar Tena consolida el domini dels socialistes, patint, això si, una davallada de vots. El PSPV ha aconseguit 6 regidors, per 3 de Compromís i 2 del PP. Compromís supera al PP en número de regidors i passa de 1 a 3, incrementant els suports, sobretot al col·legi electoral del col·legi Don Blasco de Alagon.

En Forcall el PSPV consolida la seva majoria i Santi Pérez tornarà a ser l’alcalde. Els socialistes tindran 6 regidors per 1 del PP

Una cosa semblant ha passat a Cinctorres on Toni Ripollés es manté al capdavant del municipi després d’una àmplia victòria dels socialistes. El PSPV tindrà 5 regidors per 2 el PP.

En diputat provincial serà per al PSPV. El PP s’ha endut la victòria a Palanques, Herbers, Castelfort, Pobla de Benifassà, Castell de Cabres, Portell, Ares i Sorita.

Una de les sorpreses de la jornada va ser Todolella, on perdrà l’alcaldia Alfredo Querol. El PSPV tornarà a l’alcaldia després de més de 20 anys.

Al Maestrat el PP és el dominador. Mari Luz Monterde serà l’alcaldessa de Benassal aconseguint incrementar la diferència respecte al PSPV.

En Catí Pablo Roig serà l’alcalde, a l’haver aconseguit una victòria folgada. En tots els pobles de l’Alt Maestrat ha vençut el PP. El diputat del partit judicial d’Albocàsser serà per al PP. En Albocàsser el PP ha mantingut la seva majoria, encara que Junts per Albocàsser ha arribat als 4 ediles.En localitats com Culla el PP ha aconseguit els 7. El diputat provincial del Maestrat serà per al PP.

Belen Bachero votant
Belen Bachero votant

A Vistabella Belen Bachero tornarà a ser l’alcaldessa, en esta ocasió presenant-se per Compromís i incrementant la diferència amb el PP. A més serà diputada autonòmica.