El PSPV celebra un acte contra el fracking a Morella

224
Acte PSPV Morella contra el Fracking
Acte PSPV Morella contra el Fracking
Acte PSPV Morella contra el Fracking

Els dirigents socialistes han unit forces per a ” demanar la prohibició imminent i sense excepció de la investigació , l’exploració i l’explotació de fonts d’energies fòssils mitjançant la tècnica del fracking ” . Així, s’han pronunciat els alcaldes i portaveus del PSPV -PSOE en l’acte que ha tingut lloc a Morella , en què també han reclamat ” la restricció de tota comercialització i importació de fonts d’energia fòssils procedents de la fracturació hidràulica , així com seva reinjecció ” . Per a això, ” és urgent una modificació de la Llei de Mineria, així com la implementació de normes i directives europees que permeten iniciar un model energètic eficient i basat en una aposta clara per les energies renovables i el desenvolupament sostenible dels recursos naturals ” , han assenyalat . ” La riquesa a protegir són els recursos naturals , com pot ser l’aigua superficial i dels aqüífers , el patrimoni forestal i la ruralitat com a model de vida a seguir per preservar i consolidar els nostres territoris , a més amb l’objectiu de contrarestar les polítiques conservadores que no han suposat ni un avence en les últimes dues dècades ” , afegeixen .
D’aquesta manera el PSPV provincial , a través dels seus representants locals , inclosos representants de candidatures independents , reafirma la seva postura contundent i contrària a aquesta pràctica d’extracció que “implica riscos en els ciutadans , com ara la contaminació atmosfèrica o d’aqüífers , la modificació paisatgística i els terratrèmols , entre d’altres perills ” . Els alcaldes i portaveus socialistes han apostat “per una gestió sostenible del medi en què els recursos naturals segueixin sent béns públics i no pateixin privatitzacions que provoquin la seva explotació agressiva i insostenible , com ve succeint amb el fracking ” .

Així mateix , alcaldes i portaveus socialistes han volgut recordar que “a diferència del Partit Popular , que ha demostrat una actitud poc clara i incoherent , retardant un posicionament clar en els seus ajuntaments , i amb la seva negació a signar el compromís contra el fracking al Congrés i votant a favor de la seva extinció en l’àmbit municipal , el PSPV ha mantingut sempre una postura de rebuig inequívoc i invariable cap a aquest tema ” .

Finalment , cal destacar que al costat de alcaldes i portaveus , l’acte ha comptat amb la presència del secretari general del PSPV i candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana , Ximo Puig , el secretari general provincial , Francesc Colomer , el candidat socialista al Parlament Europeu , Samuel Falomir i l’alcalde de Morella , Rhamsés Ripollés .