El PSPV analitza 7 nous projectes eòlics a Els Ports

875
PUBLICITAT

Nota de premsa del PSPV provincial

El secretari provincial es reunix amb els alcaldes i alcaldesses socialistes dels Ports per a dialogar i fer propostes sobre assumptes que afecten la comarca

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, destaca les plantes d’energia renovables com un factor clau amb el qual fer front al repte demogràfic. Així ho ha manifestat en una reunió mantinguda amb els alcaldes i alcaldesses socialistes dels Ports en la localitat de Vallibona per a dialogar i fer propostes sobre assumptes que afecten la comarca, i en la qual han exposat la seua confiança en els plans eòlics com una potent ferramenta amb la qual incentivar la residència en els municipis de l’interior de la província.

Referent a això, tant el secretari provincial com els alcaldes i alcaldesses, han assenyalat la importància de continuar apostant per les energies eòliques a les comarques de l’interior, no sols com a instrument per a impulsar la transició ecològica, sinó també com a palanca verda en la recuperació de l’economia. “Les plantes eòliques poden convertir-se en instruments potencials de creació d’ocupació amb les que, a més del seu aprofitament davant l’emergència climàtica, també ajudaria al fet que els veïns i les veïnes de les nostres comarques de l’interior no es vegen obligats i obligades a deixar el poble per a poder treballar”, ha apuntat Blanch qui ha assenyalat als plans eòlics com a instrument que podria garantir la igualtat d’oportunitats a l’interior.

A la reunió van assistir l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, l’alcaldessa de Castell de Cabres, María José Tena; l’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom; l’alcalde de Vallibona, Juan José Palomo; l’alcalde d’Olocau, Santiago Gazulla; l’alcalde de Forcall, Santi Pérez; i el portaveu de Cinctorres, Toni Ripollés.

Cal assenyalar que els municipis de Morella, Olocau, Todolella, La Mata, Ares del Maestrat, Castellfort, Vilafranca i Portell de Morella han presentat en total set projectes eòlics que ja estan en fase d’estudi per part de la Generalitat Valenciana. Així mateix, el Consell va aprovar al setembre un decret llei de mesures urgents per a l’impuls de l’aprofitament de les energies renovables en la Comunitat Valenciana mitjançant l’establiment de noves instal·lacions de producció d’energia elèctrica de tecnologia fotovoltaica i eòlica com a resposta a l’emergència climàtica. Este decret, a més, simplifica els procediments administratius i elimina traves burocràtiques per a desenvolupar instal·lacions d’energies renovables.

D’altra banda, i amb relació a la iniciativa Maestrazgo-Els Ports que ha sigut aparcada pels promotors, els alcaldes i alcaldesses van manifestar la seua voluntat d’estudiar i acollir amb absoluta predisposició tots els projectes solvents i rigorosos que els posen sobre la taula i que suposen un clar benefici per al territori que representen. “En tot moment hem secundat i donarem suport a les iniciatives que suposen una millora de la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, sempre que estes iniciatives siguen solvents, consensuades, argumentades i justificades”, ha afirmat Blanch.

Àrea d’emergències

Blanch ha aprofitat la seua estada a Vallibona per a visitar, amb el també portaveu del grup socialista en la Diputació de Castelló, Santi Pérez, el secretari d’Agricultura, Medi Ambient i Aigua de l’executiva provincial, Toni Ripollés, i l’alcalde de Vallibona, Juan José Palomo Ferrer, les zones en les quals es podria adequar una àrea d’emergència mínima per a l’evacuació de persones.

Cal assenyalar que, actualment, no hi ha protocol sobre este tema i este estiu es va registrar una certa dificultat perquè els helicòpters feren l’evacuació d’una persona. És per això que s’està planificant la possibilitat d’habilitar una àrea per a facilitar les maniobres de rescat, amb l’objectiu de millorar la capacitat de resposta davant esta mena d’emergències.

Blanch ha assenyalat que “els poders públics han de protegir a totes les persones i el partit socialista treballarà per a garantir la seguretat dels nostres veïns i veïnes. Este estiu es van detectar unes certes dificultats per a evacuar a una persona i ja s’està treballant en diverses opcions per a habilitar una àrea d’emergència mínima per a millorar la capacitat de resposta davant les emergències”.