El PSPV acusa Mazón de “liquidar l’educació pública” eliminant 27 aules en la província de Castelló

63
PUBLICITAT

El portaveu d’Educació a les Corts alerta que “amb l’eliminació d’aules estan en perill més de 150 llocs de treball”

El PSPV ha acusat Mazón de “decantar-se per la liquidació de l’educació pública” i ha alertat que “amb l’eliminació de les aules estan en perill més de 150 llocs de treball”. Així s’ha manifestat aquest dijous el portaveu d’Educació del Grup Socialista a les Corts, José Luis Lorenz, després de conéixer que “la tisorada de 150 aules als centres d’educació infantil i primària per al curs 2024-2025” amb el qual, ha apuntat, “el Consell de Mazón deixa molt clares les seues intencions de primar l’educació privada”.

Lorenz ha explicat que en el cas de la província de Castelló s’eliminaran fins a 27 aularis en diferents municipis. “Estem parlant que el curs que ve la província comptarà amb 14 aules menys de primària, 12 menys d’infantil i una menys d’educació especial” explica el parlamentari.

En aquest sentit, el diputat socialista ha assenyalat que “la tisorada de Mazón i Rovira als centres d’educació infantil i primeria per al pròxim curs se suma a les retallades en infraestructures, a les EOIS i a equipament per a l’FP” i ha subratllat que “ha quedat clar que la dreta valenciana no creu en l’educació pública”.

A més, Lorenz ha recordat que “l’anterior govern liderat per Ximo Puig sempre va tindre com a objectiu la permanència de les aules en els centres públics, fins i tot amb el descens de natalitat, però, en canvi, Mazón amb les seues decisions ha descartat la universalització de l’educació pública”.

Així mateix, el portaveu d’Educació del PSPV-PSOE a les Corts, José Luis Lorenz, ha exigit a Mazón que es “replantege totes eixes decisions que suposen eixa minorització de la qualitat de l’educació pública” i ha anunciat que els socialistes valencians se sumaran a la vaga del professorat convocada per al pròxim 23 de maig. “Hui, també hem estat en les concentracions a les portes dels centres educatius juntament amb els sindicats i la comunitat educativa per a reivindicar que cessen les retallades en educació”.