El PSPV acusa Barrachina de perdre 17.000 euros per no notificar la fi del lloguer de les OFISAM desmantellades

83
PUBLICITAT

El grup socialista de la Diputació de Castelló ha denunciat que la institució provincial haurà de pagar un any més de lloguer de les antigues oficines del SEPAM d’Onda i Montanejos “perquè a Marta Barrachina se li ha oblidat notificar als propietaris a temps la voluntat de no renovar els contractes, signats l’any 1996 i 2008 respectivament”. Un “oblit” que, asseguren, incompleix l’obligació de comunicar-ho amb un mínim de nou mesos d’antelació, segons les clàusules contractuals.

Els socialistes adverteixen que, davant l’absència de notificació, s’ha activat la pròrroga automàtica per un any més, amb un cost de 17.000 euros “que eixiran de les arques públiques per a mantindre buits uns espais que han quedat sense activitat després del desmantellament de les OFISAM.

El diputat socialista Rhamsés Ripollés ha afirmat que “tot el procediment ha sigut un despropòsit”. “Han actuat a esquenes dels ajuntaments, que portaven dècades rebent l’atenció i l’assessorament tècnic prop del territori i han mentit a la ciutadania en el Ple dient que no s’anaven a tancar les oficines, quan als pocs dies ja havien marxat els treballadors i endut el material informàtic”, ha criticat. Després de tot, “han provocat un perjudici econòmic innecessari per a la institució i generat inquietud en les persones propietàries dels locals, que denuncien que ara els espais queden abandonats i poden patir deterioraments per la falta d’ús, ventilació o l’aparició d’humitats”, ha afirmat.

El diputat dels Ports ha lamentat “el camí que ha pres la Diputació des que està en mans del PP” i ha censurat “el retorn al repartiment arbitrari dels convenis singulars, al paternalisme fabrista i ara, damunt, s’obstinen en desmuntar la xarxa d’oficines del SEPAM, allunyant serveis essencials dels municipis amb menys recursos”.

El PSPV reivindica el paper de les OFISAM al territori
Rhamsés Ripollés ha recordat que les OFISAM són un punt de suport imprescindible per als ajuntaments menuts, que per les seues dimensions compten amb equips tècnics molt reduïts i poca capacitat econòmica. “Amb el tancament d’aquestes oficines, el personal i càrrecs hauran de desplaçar-se molts quilòmetres per a rebre atenció presencial, complicant encara més la seua tasca diària”. “Està clar que viuen en una altra realitat, molt llunyana a la que es viu als pobles de l’interior, sinó no posarien les coses tan difícils”, ha conclòs. “Continuarem reclamant que es mantinguen els serveis i el personal en els municipis, més quant tenen els espais i els estan pagant”.