El PSOE deixa un forat econòmic de 3,1 milions a Morella malgrat pagar en menys de 30 dies a les empreses del germà de Ximo Puig

225
PUBLICITAT

L’alcalde de Morella, el dofí de Ximo Puig, guarda silenci davant les preguntes del PP per la nefasta gestió econòmica d’un municipi de 2.475 habitants. “El seu llegat és dramàtic”, assenyala Jesús Lecha, portaveu del PP a l’Ajuntament de Morella

El regidor titlla de “escandalós” que hi haja impagaments pròxims al milió d’euros que asfixien a proveïdors i quasi un milió d’euros estiguen pendents de cobrament des de fa anys. “La Generalitat Valenciana és la principal deutora i ningú fa res”, lamenta

 L’Ajuntament de Morella ha celebrat el seu últim ple sense donar cap explicació pel forat econòmic de 3,1 milions d’euros que arrosseguen els comptes municipals. El alcalde socialista, Rhamsés Ripollés, dofí de Ximo Puig, ha tancat el mandat demostrant que hi ha factures pendents de pagament anteriors anteriors a 2022 que segueixen sense abonar-se però garantint el cobrament a menys de 30 dies a les empreses que gestiona i dirigeix el germà del Molt Honorable, com Comunicacions dels Ports.

Amb només 2.475 habitants, Morella és l’exemple de la fallida econòmica i institucional d’un partit que no ha dubtat a saltar-se la legalitat vigent -ha suspés el ple ordinari previst per a aquest mes- amb l’únic objectiu d’emmordassar a l’oposició del Partit Popular. 

No obstant això, Jesús Lecha, portaveu del PP a l’Ajuntament de Morella, ha exigit explicacions al màxim responsable municipal “perquè ningú en el seu sa judici pot entendre que un ajuntament que governa una població mínima arrossegue aquest volum d’impagaments que resulta absolutament escandalós”. “Hi ha prop de 2,3 milions d’ingressos que no han arribat, principalment d’altres administracions com la Generalitat Valenciana, però ací ningú fa res”.

Per a Lecha, el greu és que “són empresaris, pimes, comerços i autònoms els que carreguen sobre els seus muscles els impagaments de la nefasta gestió socialista”. “Són ells els que han d’assumir un deute indegut provocat per una gestió econòmica incapaç i desastrosa”. Per part seua, els veïns han de pagar “a preu de capital” uns impostos “que no es corresponen amb els serveis prestats. És més, en alguns casos es paguen taxes per recursos que no es faciliten”.

Tal com reflecteixen els comptes, el forat de l’últim pressupost es xifra en 3,1 milions d’euros. “Han sigut incapaços de gestionar el cobrament de 917.721 euros, que es corresponen amb drets d’exercicis anteriors a 2022, i les factures sense pagar, que s’eleven a 912.761 euros”. “És la mostra més evident que el canvi és més necessari que mai perquè Morella es mereix molt més que el llast d’unes polítiques incapaces de gestionar amb eficàcia, transparència i responsabilitat els diners de tots els veïns”.