El projecte ‘Menjar a Casa’ de Vistabella del Maestrat rep el premi a la millor iniciativa social de tota la Comunitat Valenciana

464
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Vistabella del Maestrat serà guardonat amb el premi ‘Amparo Moreno Vañó’ a la millor iniciativa social pel projecte ‘Menjar a Casa’ que realitza per a la gent gran i persones dependents del municipi. Els premis són convocats per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, i fan referència a aquelles actuacions i iniciatives innovadores desenvolupades que representen models de bones pràctiques, en el marc de la prevenció de l’exclusió social, la protecció a les persones i les seves famílies, l’autonomia personal i la promoció de la inclusió. L’entrega de premis es celebrarà el dimecres 14 de desembre a València, on viatjarà una representació de l’Ajuntament de Vistabella per recollir el guardó.
 
El servei tracta de fer arribar menjar cuinat diàriament a tots els usuaris i usuàries que ho necessiten. El consistori finança la major part, mentre que veïns i veïnes es fan càrrec d’una xicoteta part. Amb aquesta iniciativa es dóna cobertura i assistència a la gent gran de la localitat. “Aquest premi demostra que s’està treballant en la direcció correcta, per ajudar i fer la vida més fàcil als nostres veïns i veïnes. És de vital importància comptar amb serveis socials de qualitat, i aquest és essencial per tindre cura dels majors i assegurar una dieta de qualitat”, explica Jordi Alcon, alcalde de Vistabella.
 
Amb aquest projecte també es desenvolupa l’economia circular fomentant la compra als negocis locals. “Els menjars els cuinen veïnes de la localitat i els productes es compren tots a Vistabella. S’intenta estimular l’economia d’una forma senzilla que està donant grans resultats, tant d’assistència social com a escala econòmica per als negocis de Vistabella”, conclou Alcon. Vistabella, a més de la iniciativa ‘Menjar a Casa’, també disposa d’altres serveis per a majors com l’Escola de gent gran, iniciativa de l’ajuntament també, o el Servei d’Atenció Domiciliaria.