El projecte LIFE Teixeres arriba a Vistabella

121
PUBLICITAT

LIFE Teixeres és un projecte finançat amb fons europeus dedicat a la conservació i enfortiment de les teixeres mediterrànies en la Comunitat Valenciana per fer front als efectes adversos del canvi climàtic. Vistabella acollirà el pròxim divendres dia 7 de juliol una jornada de presentació del projecte en la que es podrà gaudir de tallers participatius, es portarà a terme a les 18 h a l’antiga Presó.

Per començar la vesprada, es farà la benvinguda i la presentació de la jornada. A aquesta li seguirà la presentació del projecte i un taller participatiu. Finalment, i per tancar el dia, es tractaran les conclusions i es realitzarà un refrigeri.

El projecte està coordinat des del Centre per a la Investigació i l’Experimentació Forestal i contempla actuacions en les diferents zones properes al Parc del Penyagolosa, comarques de l’Alt Maestrat, l’Alcalatén i l’Alt Millars, entre d’altres a la Comunitat Valenciana.

Aquest projecte suposa una important mobilització de recursos de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ja que es considera prioritari per la Unió Europea a causa de les diverses amenaces en terres valencianes.

LIFE Teixeres ajudarà a portar a terme accions per a augmentar la superfície de l’hàbitat i reduir la seua fragmentació, la competència en altres espècies i el risc d’incendis. Totes aquestes accions es realitzaran mitjançant la gestió forestal, la creació d’una col·lecció de germoplasma de 38 espècies estructurals de l’hàbitat, i la realització d’horts clonals de teixeres.