El projecte IN2RURAL explica les energies renovables a la fira d’Atzeneta

552
PUBLICITAT

-Nota de la UJI-

Durant l’última quinzena d’octubre el projecte Eramus+ IN2RURAL (Pràctiques innovadores en energies renovables per a millorar la ocupabilitat rural) ha celebrat dues activitats que han donat a conèixer diferents possibilitats que ofereixen les energies renovables per al desenvolupament local en el medi rural.

Les activitats han comptat amb la participació de més d’un centenar de persones de distinta edat i procedència: alumnat de Cicles Formatius relacionats amb els temes abordats, representants d’administracions públiques locals, PYMES del sector de les energies renovables, cooperatives agràries i públic en general interessat en la temàtica tractada.

La primera activitat a la Seu de l’Interior de l’UJI ha estat dirigida principalment a l’estudiantat de l’IES Alto Palancia i ha comptat amb les presentacions de Lorena Benlliure (IES Alto Palància), Hèctor Beltrán i Isabel Giménez (UJI), Susana Gil (Parc Natural Sierra Espadán), Juan Jose Mayans (Ajuntament de Serra), Juan Antonio Vila (ENAIR) i Jose Segarra (Heliotec).

El segon esdeveniment ha consistit en la celebració de la II Fira d’Energies Renovables d’Atzeneta el últim cap de setmana d’octubre. Adreçada a tots els públics, en la fira s’han simultaniejat xerrades d’especialistes, una mostra d’empreses i un taller educatiu per a xiquets i xiquetes. Entre altres, es van presentar diferents casos d’èxit en la utilització d’energia fotovoltaica i biomassa a l’interior de la província de Castelló, com el projecte de turisme sostenible Mar de Fulles i la Cooperativa de Viver.

Recordem que el projecte IN2RURAL està coordinat per la Universitat Jaume I i compta amb la participació d’universitats i PYMES d’Espanya, Romania i Hongria. Amb la finalitat d’unir el desenvolupament de les energies renovables i l’ocupabilitat de l’alumnat universitari al medi rural, el projecte està duent a terme distintes activitats, com cursos en línia, estudis aplicats i accions de divulgació i sensibilització.