El projecte d’ampliació del Centre de Dia de Morella, en marxa

392
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Malú Blasco, han visitat avui les obres d’ampliació del Centre de Dia. Aquestes es van iniciar la setmana passada, una vegada retirat el material de l’Escola de Música, la qual ocupava aquest espai. D’aquesta manera, els treballs de la primera fase de l’actuació han començat per la redistribució dels espais i adaptar-los a les noves necessitats d’aquest local, així com la millora a l’exterior de la plaça de Tint on cal instal·lar els aïllaments i canalitzacions d’aigua. A més, cal explicar que les obres no afecten al servei actual del Centre de Dia, compten amb un pressupost de 250.000 euros amb l’ajuda de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i un termini d’execució d’aproximadament tres mesos.

Cal explicar que, actualment, este servei d’atenció a la gent gran compta amb un total de 25 places, les quals estan cobertes. L’ampliació augmentarà aquest nombre fins a les 40 usuàries. A més, també suposa la contractació de professionals per a prestar un servei complet. Les obres també milloraran l’aïllament tèrmic de tot l’edifici, així com habilitarà nous espais per oferir els serveis interns del centre com el de fisioteràpia, logopeda i la cuina, així com la possibilitat que altres d’externs puguen oferir-lo en una zona habilitada.
L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “és un projecte molt important per la necessitat d’atendre a més famílies al Centre de Dia, ja que ara no hi ha disponibilitat de places noves”. L’edil ha explicat que “el Centre de Dia dóna un servei d’atenció a la gent gran amb fisioterapeuta, logopeda i altres activitats” i ha afegit que “l’ampliació ajudarà a més famílies que necessiten aquest tipus d’atenció a les persones majors”. Finalment, ha comentat que “treballem intensament perquè aquest projecte siga una realitat al més prompte possible i comptem amb un Centre de Dia més ampli per atendre a més gent”.

Ara per ara, el Centre de Dia compta amb un total de 25 places. 22 d’elles de caràcter públic i 3 privades, ja que s’han ampliat dues de públiques en les últimes setmanes. A més, també hi ha 10 places de menjador destinat a persones que viuen soles i un vehicle adaptat que apropa a aquestes persones fins al centre de Morella, perquè dóna cobertura a famílies de tota la comarca. El Centre de Dia de Morella està en funcionament des de l’any 2009 i compta amb professionals de diferents especialitats per a atendre a les persones de la millor manera.