El projecte 4D VULL organitza una jornada de portes obertes en la Valltorta i en la Cova Remígia d’Ares

570
4D VULL Portes oberte a la Valltorta i la Cova Remígia d'Ares
PUBLICITAT

Aquest dissabte i diumenge, dies 6 i 7 de juny, se celebraran les jornades de portes obertes del projecte 4D VULL en alguns dels abrics més importants de tot l’art rupestre llevantí. El dia 6 (12:00-14:00) l’equip investigador estarà en la Cova dels Cavalls (Tírig), i el dia 7 (11:00-13:00) en el Cingle de la Gassulla (Ares del Maestrat).

En tots dos casos els membres de l’equip investigador explicaran in situ als visitants les metodologies usades per a monitorizar els llocs amb art rupestre inclosos en aquest projecte, i mostraran alguns dels resultats obtinguts en fases anteriors. L’objectiu perseguit serà aproximar a la societat els treballs de conservació que es realitzen amb el patrimoni rupestre del Parc Cultural Valltorta-Gassulla. Aquest projecte de recerca, liderat per l’ajuntament de Tírig, i finançat amb una subvenció de la Secretaria d’Estat de Cultura del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, s’està desenvolupant en l’actualitat en el Cingle dels Tolls del Puntal (Les Coves de Vinromà), Cova Centelles (Albocàsser) i els abrics I i V de l’Ermita (Ulldecona), i en ell participen un total de 5 investigadors. Durant les jornades, els visitants seran atesos per Elia Quesada, José Pereira i Juan F. Ruiz a més de per els guies del Parc Cultural. Es pot obtenir més informació enhttps://www.facebook.com/arterupestre4d?ref=hl.

El projecte 4D VULL art rupestre pretén desenvolupar i provar un sistema de monitoratge i conservació de llocs amb art rupestre, mitjançant la utilització de tecnologies de modelatge 3D, fotografia gigapíxel, tecnologies SIG i anàlisis fisicoquímics. En definitiva, tecnologia punta posada al servei de la documentació i de la conservació preventiva de l’art rupestre.