El programa XarxaJove s’implanta a la Comarca dels Ports

653
PUBLICITAT

El projecte compta amb personal de l’IVAJ per a reforçar les polítiques de joventut que es duen a terme en els municipis de l’interior

El coordinador de l’IVAJ de Castelló, Jorge Segura, juntament amb el responsable del programa, Pep Castellà, han presentat el programa de l’IVAJ, XarxaJove, a Morella. A la presentació dirigida a representants polítics i tècnics dels municipis de la comarca dels Ports també han assistit els tècnics que duran a terme el programa en cada comarca.

XarxaJove és un projecte pilot, impulsat per la Consellería de Joventut, que pretén impulsar polítiques de joventut locals, fomentar la creació de xarxes per al treball amb joves, disseny de programes de l’interès dels joves, així com reforçar l’activitat dels Serveis d’Informació Juvenil i facilitar la coordinació intermunicipal en les zones d’interior de la Comunitat Valenciana.

Com assenyala la regidora de joventut, Judit Garcia, “els municipis realitzen polítiques de joventut, encara que fins al moment no es comptava amb el suport d’entitats supramunicipals especialitzades en joventut per a atendre millor les necessitats dels joves i més en concret, en zones d’interior, com la nostra”.

Mitjançant XarxaJove es pretén incidir en l’educació no formal i, com el seu propi nom indica, construir xarxes de joves treballant conjuntament amb els recursos humans i materials de la comarca i els aportats per l’IVAJ, per a consolidar una joventut activa i dinàmica en el territori.

El projecte que arranca avui en la Comarca dels Ports, consistirà en un primer moment a establir una ronda de contactes per part de la tècnic encarregada del mateix, per a conèixer les accions que ja s’han realitzat amb els joves i que estan en marxa actualment en cada municipi. A partir d’aquests primers contactes ja es començarà a treballar en projectes concrets.

Consell de la Joventut de Morella

El consistori va reactivar el passat estiu el Consell de la Joventut, en el qual estan representats els joves del municipi i ja es van organitzar nombroses activitats que van comptar amb la seua participació. Per la seua banda, en les pròximes setmanes es reobrirà el Casal Jove, que comptarà amb el monitoratge de dos joves que realitzaren les pràctiques del curs de Monitors de Temps Lliure.