El programa de beques de la Diputació forma a 200 joves estudiants i millora els serveis municipals a l’estiu

237

• La institució provincial crea prop de 200 llocs de treball per a estudiants de la província amb una inversió de 288.000 euros
• Roig: “Aquesta iniciativa ofereix experiència laboral als joves de Castelló i un important reforç per a 100 ajuntaments”

El programa de beques per a estudiants que promou la Diputació de Castelló, per quart any consecutiu, ha permès a prop de 200 joves de la província guanyar experiència laboral en els seus municipis i, per part dels ajuntaments, millorar els seus serveis turístics i administratius durant aquest estiu. Així ho ha comprovat de primera mà el diputat de Joventut, Pablo Roig, després d’acompanyar a alguns becaris en la seva jornada, concretament en una visita guiada que van realitzar pel paratge natural del Rivet de Benassal per desenes de visitants.

“La quarta edició d’aquestes beques no fa sinó ratificar l’èxit i la bona acollida que està tenint aquesta iniciativa tant entre els ajuntaments de la província com en els joves, ja que d’una banda els becaris coneixen de primera mà el funcionament dels ajuntaments i, d’altra, els municipis es beneficien de talent nou que els permet reforçar els seus serveis durant l’època estival, amb més afluència de veïns i visitants “, ha apuntat el diputat provincial.
Cal destacar que aquest any són més de 100 ajuntaments els que han sol·licitat les ajudes i han ofert prop de 200 beques.

La Diputació destina en total 288.000 euros en aquest programa amb el que subvenciona el 80% del cost de les pràctiques laborals en els consistoris i la remuneració dels becaris, mentre que els ajuntaments es fan càrrec del 20% restant.

Millorar les oportunitats per als joves

L’àrea de Joventut va llançar aquesta innovadora iniciativa en 2012 amb l’objectiu de millorar les oportunitats laborals dels joves de la província, objectiu prioritari marcat pel president provincial, Javier Moliner, i des de llavors no ha parat de créixer tant la demanda com la inversió destinada.
El període de pràctiques abasta de juny a octubre, sent tres mesos seguits a triar pel consistori, qui oferta també el treball a realitzar pels estudiants, predominant els serveis de guia turístic, tasques administratives i documentació així com ajuda en la comunicació municipal a través de les noves tecnologies.
La convocatòria està oberta a tots els joves castellonencs d’entre 18 i 30 anys que es troben cursant algun dels ensenyaments oficials (cicles formatius de Formació Professional, Ensenyaments Universitaris Oficials de Grau, Diplomatura o Llicenciatura o estudis de postgrau o màster).