El professor morellà de la UJI Andreu Casero serà el pregoner de les Festes d’Agost de la ciutat

577
Andreu Casero
PUBLICITAT

– El pregoner és el director del Departament de Ciències de la Comunicació a la UJI i membre de l’Institut d’Estudis Catalans

– Les Festes d’Agost de Morella comencen el dissabte 5 d’agost fins al 13 amb el castell de focs

– L’Anunci és el 27 i l’Agost Cultural està programat entre el 16 i el 20 d’agost

Morella va celebrar ahir el ple ordinari del mes de juliol amb el programa de festes com a punt principal. Així, es va aprovar la realització de les tradicionals festes de Sant Roc des del dissabte 5, fins al diumenge 13. A més, es va donar a conéixer oficialment el pregoner que dóna inici a les mateixes. El morellà Andreu Casero, director del Departament de Ciències de la Comunicació a la Universitat Jaume I i membre de l’Institut d’Estudis Catalans, ha estat elegit per a donar el pregó.

Andreu Casero Ripollés va nàixer a Morella l’any 1976. A més dels títols mencionats anteriorment, és professor titulat de Periodisme i està acreditat a catedràtic d’universitat. A més, va ser el fundador dels estudis de Periodisme a la UJI i director dels mateixos durant set anys. La seva especialitat és el periodisme i la comunicació política i és autor de gairebé 70 articles apareguts en revistes indexades, incloent algunes de les més prestigioses del seu camp com ara International Journal of Press/Politics, Journalism, Information, Communication & Society o American Behavioural Scientist, entre d’altres.

La regidora de festes, Rocío Querol, ha destacat que “enguany les festes s’avancen a causa de l’Anunci, per tant, comencen el dissabte 5 d’agost i finalitzen el diumenge 13 del mateix”. A més, l’edil ha comentat que “hem elegit al morellà Andreu Casero com a pregoner de les festes per la seua carrera professional, així com la seua implicació en activitats que es realitzen a Morella, com per exemple els Diàlegs dels Ports”. Rocío ha dit que “encara que s’avancen, les principals activitats de les festes es mantenen perquè els morellans i morellanes puguen gaudir d’aquesta tradicional setmana”. Rocío ha recalcat que durant el mes d’agost hi ha més de 200 activitats programades i agraeix a totes les associacions i entitats que participen activament en l’organització i realització de les mateixes”. A més, estan preparades les festes de les pedanies Herbeset, Ortells, Xiva i la Pobleta. D’altra banda, Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha volgut “agrair a Andeu Casero la seua participació com a pregoner de les festes i acceptar aquest càrrec tan important per a les Festes d’Agost de Morella”.

La programació del mes d’agost a Morella comença amb la Setmana de la Joventut amb diferents tallers, així com la celebració del campionat de Futbol Sala Ciutat de Morella. Després d’aquesta, comencen les Festes d’Agost, des del 5 fins al 13 del mateix on destaca la muntada dels cadafals el diumenge 6 i l’inici dels actes taurins. A continuació de les festes se celebra l’Agost Cultural a Morella i el Festival Internacional de Música. Finalment, l’Anunci, Festa d’Interés Turístic Nacional, és el dia 27 d’agost.