El primer Campus Paleontològic Dinomania posa en valor els dinosaures de Els Ports.

559
PUBLICITAT

Ha finalitzat amb èxit l’activitat en la qual diferents experts en conservació i preparació, han participat en classes i pràctiques sobre restauració de dinosaures.

El Campus Paleontològic d’Estiu, la primera edició ha estat dedicat a les “Tècniques de conservació-preparació paleontológica” ha finalitzat amb èxit. Diferents experts en restauració i en paleontologia han realitzat classes i pràctiques a nou alumnes permetent una especialització dels mateixos en preparació de material paleontològic. Aquesta formació és necessària ja que no es compta amb molts experts en aquest camp. De fet els museus que alberguen els fòssils de dinosaures de la comarca de Els Ports compten amb més de 5.000 peces de dinosaures que esperen ser restaurades per poder ser exposades de cara al públic. La realització d’aquesta edició ha permès preparar una desena de peces que en breu seran exposades a la col·lecció museográfica de Cinctorres.

El curs ha estat organitzat per l’Ajuntament de Cinctorres, l’IVC+R que està integrat en l’Institut Valencià de Cultura, el Grup Guix de Vila-real, ICNITA SCP i compta amb la col·laboració de l’Àrea de Cristal·lografia i Mineralogia del Departament de Ciències Agràries i del Medi Natural de la Universitat Jaume I de Castelló.

Per al director del curs, el paleontòleg Andrés Santos, “llançar aquesta iniciativa ha estat de vital importància per a la Paleontologia de la comarca ja que senta les bases d’edicions futures. A més hem tancat el cicle de les peces que comença amb l’excavació. Ara tenim més peces per estudiar i exposar al museu. Algunes d’elles com el fragment d’un pubis que s’ha restaurat en aquesta edició aporta molta informació paleontológica”

Recorda a més que “hi ha una manca de formació en aquest camp, malgrat que els fòssils de dinosaure que esperen ser restaurats són molts. Si tinguéremmés fòssils exposats en els museus de la província podríem atreure més turisme cap a les nostres terres”.