El pressupost de la Diputació de 2021 inclou un Pla Reactivem de 5 milions d’euros per a pimes i autònoms al qual, entre altres sectors, podrà optar l’oci nocturn

772
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El president, José Martí, destaca que amb aquestes ajudes «s’intenta contribuir a pal·liar un problema que competencial i pressupostàriament excedeix les possibilitats de la institució»

El president de la Diputació, José Martí, ha destacat que, entre altres sectors, els empresaris de l’oci nocturn de la província podran acollir-se al Pla Reactivem d’ajudes a pimes i autònoms dotat amb 5 milions d’euros que s’inclourà en els pressupostos de la institució de 2021. L’objectiu és pal·liar la greu situació per la qual estan travessant a conseqüència de la covid. «Òbviament», assenyala el president, «no es tracta de la solució, perquè és un problema que competencial i pressupostàriament excedeix les possibilitats de la Diputació, però donada la magnitud de la crisi, hem pres la decisió de fer un esforç, el que és a les nostres mans».

Amb l’aprovació d’aquest Pla Reactivem d’ajudes a pimes i autònoms es dóna compliment al compromís adquirit el passat 10 de novembre en la taula de diàleg celebrada en la Diputació amb els professionals de l’oci nocturn, en la qual a més del president, José Martí, i la diputada de Turisme, Virginia Martí, van participar els portaveus del Partit Socialista, Partit Popular, Compromís i Ciutadans. «Vam dir que estàvem treballant amb els serveis tècnics de la casa per a trobar fórmules que permeteren l’articulació d’aquesta mena d’ajudes i és el que hem fet».

«El nostre objectiu», addueix José Martí, «és acostar el muscle, que les nostres ajudes, sumades a les quals estan prenent altres administracions amb competències directes en la matèria, contribuïsquen a suportar una situació molt greu i massa duradora en el temps».

Al costat del Pla Reactivem per a pimes i autònoms, els pressupostos de la Diputació de Castelló per a 2021, que ascendiran a 168 milions de euros, contemplen l’aprovació d’un segon Pla Reactivem per a obres, dotat també amb 5 milions d’euros. Són uns comptes públics «clarament expansius, que representen un increment de 20 milions, més del 12%, respecte al present exercici, l’objectiu del qual és atendre les necessitats dels nostres municipis i els nostres ciutadans en un moment tan summament complicat com el que ens està tocant afrontar».