El president de la Generalitat agraeix a Ricardo Miravet la cesió del castell de Todolella als veïns

913
Ricardo Miravet i Ximo Puig acompanyats de regidors de Todolella
Ricardo Miravet i Ximo Puig acompanyats de regidors de Todolella
PUBLICITAT

– El president ha qualificat Miravet com un exemple per als valencians i les valencianes i ha assegurat que representa “el millor de la humanitat”
– Puig situa el castell de Todolella com una ferramenta clau per a potenciar el turisme a la zona

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reconegut la tasca de l’alcalde de Todolella, Ricardo Miravet, per la dedicació en la conservació i la restauració del patrimoni cultural valencià. Un homenatge per part del Govern Valencià que valora, especialment, la cessió del castell de Todolella, propietat de Miravet, als veïns d’aquesta localitat castellonenca.

Puig ha qualificat Miravet com un exemple per als valencians i les valencianes, i ha assegurat que representa “el millor de la humanitat”. Puig ha declarat que “el seu testimoni quedarà sempre present amb aquesta donació del castell, que ell va comprar i va rehabilitar, al poble de Todolella”.

“Els seus valors són els que haurien d’acompanyar els valencians, uns principis que tenen a veure amb la solidaritat, la igualtat i la llibertat i que ara, a través d’aquesta donació, Ricardo ens transmet”, ha explicat el president.

Així mateix, l’ha situat com una figura necessària per al “renaixement” de la Comunitat Valenciana. Respecte d’això, ha explicat que “hem passat temps difícils i per això necessitem alçar la nostra hipoteca reputacional i avançar en la igualtat, perquè el futur de la nostra terra depén d’això”.

Alcaldes dels pobles de la comarca dels Ports
Alcaldes dels pobles de la comarca dels Ports

El castell com a atractiu turístic i cultural

El president ha destacat la importància del castell, ara rehabilitat, per a la reactivació del turisme a la zona de la comarca dels Ports, i ha garantit la col·laboració de la Generalitat per a la posada en marxa d’aquest projecte.

Ha explicat que “és un castell amb capacitat de convertir-se en un recurs turístic de primera dimensió, ja que és un dels millors conservats de tota la nostra àrea geogràfica”.

El llegat de Ricardo Miravet

Ricardo Miravet va nàixer a Còrdova (Argentina), l’any 1930, i està considerat com un dels organistes i compositors més prestigiosos del món. La seua carrera com a concertista internacional el va portar a viatjar per Europa, el Canadà, Amèrica Llatina, Tailàndia i les Filipines.

Després de visitar unes quantes ciutats espanyoles, l’any 1964 va arribar a Morella per a conéixer l’òrgan centenari de la Basílica Arxiprestal de la capital dels Ports, i va decidir instal·lar-se en aquesta comarca castellonenca.

Llavors, va ser quan va conéixer el castell-fortalesa de Todolella, que en aquell moment s’havia convertit en una granja de pollastres, que estava en ruïnes i en venda. Miravet va decidir comprar-lo i restaurar-lo, una tasca que li va costar 50 anys i que va desenvolupar junt amb l’esposa d’aquest, Livia.

També va ser l’encarregat de finalitzar la restauració de l’òrgan de Morella i és l’impulsor del Festival Internacional de Música d’Òrgan que se celebra en aquesta localitat des de fa 23 anys.

En 2015, va arribar a l’alcaldia de Todolella i ha decidit deixar, per testament, el castell del poble que ell mateix va adquirir i va rehabilitar als seus habitants, una donació que està subjecta a la creació de la Fundació Livia i Ricardo Miravet, que vetla per la bona gestió del patrimoni recuperat.