El Pregó inicia aquest diumenge els festejos de Sant Antoni a Albocàsser

185
PUBLICITAT
  • Les espectaculars ‘rossegades’ i l’encesa de la foguera seran el dissabte 21

La màgia del foc tornarà a viure’s a Albocàsser gràcies als festejos de Sant Antoni que, en aquest 2023, són organitzats per la comissió del Sector 6 en col·laboració amb l’Ajuntament.

D’aquesta manera, aquest diumenge 15 de gener tindrà lloc l’esperat Pregó que crida a la festa. Com a marca la tradició, el pregoner o pregonera muntat a cavall recitarà les paraules d’inici de les festivitats de Sant Antoni, convidant a tots els veïns i veïnes a participar en elles. Tampoc faltarà la participació de la Unió Musical Santa Cecilia, encarregada de posar el toc melòdic a l’esdeveniment, del rector i dels majorals, a gropa i vestits d’època.

Després de l’anunci de la festa, serà el dissabte 21 quan Albocàsser se submergisca de ple en les festivitats de Sant Antoni. A les 11h començaran les espectaculars ‘rossegades’ en les quals les cavalleries porten l’arbre que conformarà la foguera fins a la plaça del poble. A elles seguirà la pujada del carro de la ‘malea’. La vesprada començarà amb un ‘tardeo’ amenitzat pel grup Rumba Sierra. A les 20h s’encendrà la foguera i, a continuació, es llegirà la ‘publicata’ i es repartirà la coqueta. Una jornada que comptarà, com és habitual, amb la participació de l’alcaldessa, Isabel Albalat, i els regidors del municipi; dels integrants de la Unió Musical; i, com a novetat, d’una comitiva de veïns i veïnes de Paüls (Tarragona) amb qui l’Ajuntament ha iniciat un procés d’agermanament.

El diumenge 22 tindran lloc la missa en honor al patró dels animals i les tradicionals ‘corregudes’ al carrer la Font. En acabar, es portarà la imatge del Sant als nous majorals.