El pregó de l’Anunci inicia l’any del LV Sexenni de Morella

93
Pregó de l'Anunci a Morella
Pregó de l'Anunci a Morella
PUBLICITAT

 Arribat el cap de setmana de l’Anunci, el pregó de Daniel Diago submergeix a Morella en l’any del LV Sexenni. Este matí, puntual a les 12.00 h, el pregoner ha llegit el ban junt amb un una gran quantitat de gent concentrada a la plaça de l’Ajuntament de Morella per a escoltar-lo. En este acte institucional també participen els Gaiteros de Morella, cabuts i gegants, alets de la Mare de Déu i el guió, els creuats, el síndic amb la senyera de la ciutat, l’àliga, les representants de Fidel, Forta i Prudent; Mar Garcia, Paula Gasulla i Júlia Segura i l’Associació Musical Mestre Candel (AMMC).


L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha explicat que “les morellanes i morellans estem molt emocionats durant tot el cap de setmana, ja que vivim de sis en sis anys” i ha afegit que “el pregó és un moment molt especial que marca l’entrada a l’any sexennal”. A més, ha aprofitat per a “agrair a Daniel el seu treball i ocupar este càrrec amb molta il·lusió i dedicació”. L’edil ha comentat que “el pregó és l’acte principal, però encara queda l’esclat de color i festa amb la batalla de confeti on es mostra el treball de les veïnes i veïns durant tot l’any”. També ha volgut “agrair a totes les autoritats que han vingut a disfrutar del pregó de l’Anunci del LV Sexenni”. Finalment, Sangüesa ha indicat que “entrem emocionats i emocionades en l’any del LV Sexenni i ja s’han fet les primeres reunions de carrer per a preparar la decoració i rebre a la Mare de Déu de Vallivana”.

Pregó de l'Anunci a Morella
Pregó de l’Anunci a Morella


El pregó de l’Anunci ha sigut l’acte central de la jornada, encara que l’ha precedit la pujada de la vila amb les autoritats, els Gaiteros de Morella i l’AMMC. També ha tingut lloc la Santa Missa i l’acte d’agraïment als gremis del LIV Sexenni. Esta vesprada, a les 21.00 hores tindrà lloc el Rosari de la Mare de Déu de Vallivana per a finalitzar els actes tradicionals de la jornada.


Demà és la jornada més característica i festiva de l’Anunci. A les 15.00 hores partirà des de la Plaça Colom la desfilada de disfresses i a les 16.00 hores la desfilada amb les carrosses de l’Anunci de LV Sexenni.

Pregó de l'Anunci a Morella
Pregó de l’Anunci a Morella