El PP reclama una línia d’ajudes que done certesa a les ramaderies

211

Nota de premsa del Partit Popular Provincial

– La moció de PP en defensa del sector castigat per Compromís “ha de garantir futur davant l’allau de suspensió de festejos que posa en la corda fluixa milers de llocs de treball”

– David Vicente, diputat provincial del PP, exigeix “assistir a un sector perseguit per l’esquerra que en altres comunitats com Navarra ja compta amb un pla d’ajudes”

El Grup Popular a la Diputació Provincial de Castelló ha reclamat certesa per a les ramaderies d’animals de lídia després que en el ple ordinari de la institució s’aprovés la seua moció en defensa del sector. “Milers de llocs de treball depenen d’aquesta activitat que a Castelló és motor econòmic i turístic”. “No podem deixar passar els mesos sense establir un pla de xoc contundent que garantisca futur al sector”.

David Vicente, diputat provincial de PP i alcalde de la Torre d’En Besora, reivindica una línia d’ajudes concreta “com la que hi ha en altres comunitats, com és el cas de la foral de Navarra, on ja s’han establert assegurant un matalàs que permeti alimentar els caps de bestiar “. Per contra, “a la nostra Comunitat Valenciana els ramaders s’han topat amb la persecució ideològica de l’esquerra que pretén aprofitar un escenari de crisi per donar-li el cop de gràcia al sector”.

El diputat provincial considera que “les ambigüitats que aquest Consell ha demostrat i que s’han fet patents en la nostra Diputació, amb la divisió de PSOE i Compromís, socis de govern, només genera més inestabilitat a una activitat econòmica que mobilitza cada any a la Comunitat més de 300 milions d’euros “.

Des del PP, “és urgent que les 80 ramaderies de lídia que actualment es dediquen a la cria de bous braus reben la injecció econòmica que els permeta superar aquesta crisi”. “Sobretot”, ha postil·lat Vicent, “perquè a hores d’ara no només s’han suspès els festejos taurins de l’estiu, sinó que ja són molts municipis els que han anunciat que tampoc celebraran bous al carrer ‘durant els mesos de setembre i octubre “. “O es treballa ja en la concreció d’unes bases d’ajudes per part de la Diputació Provincial, o es corre el risc que s’hagen de sacrificar milers d’animals perquè l’esquerra anteposa els seus interessos ideològics als pilars econòmics de la nostra província”.