El PP provincial posa la xarxa de calor de Portell com a model de les polítiques a favor de la qualitat de vida dels veïns

1045
L'alcalde de Portell es reuneix amb Marta Barrachina
L'alcalde de Portell es reuneix amb Marta Barrachina
PUBLICITAT
  • Cal recordar que es tracta d’un sistema de calefacció tèrmica a baix cost del qual es pot beneficiar tota la població reduint alhora les emissions de C02

Després de reunir-se amb l’alcalde de Portell, Álvaro Ferrer, la presidenta provincial del PPCS, Marta Barrachina, ha assegurat que les polítiques del consistori per millorar la vida dels seus veïns són un model a seguir. D’aquesta manera, Barrachina ha afirmat que la seua gestió “és un clar exemple de l’adopció de polítiques útils per a garantir la millora constant de la qualitat de vida de la població”.

I és que l’ajuntament “garanteix a la seua ciutadania cobertura tèrmica a baix cost durant tot l’any gràcies a una xarxa de calor i cogeneració que aprofita la combustió de pèl·lets per a assegurar la calefacció a tots els veïns”. Qualifica aquesta iniciativa com a un “model de bones pràctiques amb una clara i evident voluntat de servei públic en un municipi que pateix hiverns especialment durs, per la qual cosa les famílies s’asseguren, d’aquesta manera, que la despesa en calefacció no serà una càrrega per a ells”. Així, subratlla que “la biomassa és molt més econòmica i la factura del mes, tant per calefacció com per aigua sanitària, pot veure’s reduïda més d’un 60%”.

Explica també que s’han tardat “anys a teixir la xarxa i s’han invertit molts esforços per a millorar la qualitat de vida dels veïns i, al mateix temps, defensar l’economia domèstica de tots ells”. Però, a més, Barrachina destaca els beneficis mediambientals d’aquesta iniciativa, ja que permet caminar cap a la certificació d’emissions zero de CO₂ i convida a residir els 365 dies de l’any al poble. Així mateix, puntualitza que projectes com aquest són “la millor i més efectiva forma de lluitar contra la despoblació que tant afecta a l’interior de la nostra província”.