El PP exigeix al Consell que pague els 400.000 euros que deu a Vilafranca

767
PUBLICITAT

Nota de premsa del Partit Popular Provincial

– Puig segueix sense pagar els plans d’ocupació, les ajudes per a l’Escola Infantil i les subvencions per als polígons industrials

– El regidor exigeix el pagament immediat del deute perquè “en un moment de crisi com l’actual és intolerable que el PSPV es dedique a asfixiar la nostra població”

El Grup Municipal del Partit Popular a Vilafranca ha reclamat al Consell que pague els més de 400.000 euros que deu a la localitat. “El nostre poble té dret a rebre els fons que li corresponen. I en un moment crític com l’actual és necessària la màxima liquiditat per afrontar amb garanties la lluita contra aquesta pandèmia “.

Amb aquest objectiu, el portaveu del PP a Vilafranca, Jairo Sans, ha registrat una iniciativa a l’Ajuntament de Vilafranca amb l’objecte de conèixer el detall del deute que manté tant la Generalitat Valenciana com el Govern de Pedro Sánchez amb la localitat. La xifra, que ha facilitat el consistori, eleva als 400.000 euros, dels quals 284.033,77 euros corresponen a les ajudes que encara segueixen sense abonar pel temporal Glòria.

“En un moment com l’actual, és intolerable que la Generalitat Valenciana asfixie a pobles amb escassos recursos com és Vilafranca. Aquesta situació agreuja encara més la pandèmia del coronavirus, que exigeix ​​de l’ajuntament la prestació de serveis urgents i eficaços en la lluita contra la pandèmia “. No obstant això, “del Consell de Ximo Puig rebem impagaments que exigim es convertisquen en transferències perquè a hores d’ara és crucial comptar amb la màxima liquiditat”.

Als impagaments pel temporal cal sumar els 112.393,55 euros que la Generalitat deu a Vilafranca per programes d’ocupació, pla Edificant, ajudes a l’Escola Infantil i subvencions per polígons. Una suma destacada a la qual se suma una altra, la de la Diputació Provincial, que tampoc ha abonat els ajuts sol·licitats pel municipi pel temporal Glòria i que ascendeixen a 5.681,40 euros.

Tal com ha assenyalat Sans, “el nostre objectiu és seguir defensant els drets dels nostres veïns i per aconseguir-ho és fonamental ser exigent i rigorós en el pagament d’aquelles transferències i inversions compromeses per altres administracions. Flac favor li faríem als nostres veïns si davant d’un impagament ens creuàrem de braços, sobretot en un moment tan dramàtic com l’actual “, ha conclòs l’edil.