El PP eleva al ple de Morella la defensa de la ramaderia i l’agricultura com a referents de la seua economia

75
PUBLICITAT

El portaveu, Jesús Ortí, presenta una iniciativa per tal d’aplicar mesures que beneficien el sector primari local

El Partit Popular de Morella elevarà al pròxim ple de la corporació la defensa de la ramaderia i l’agricultura com a bastions capitals de la seua economia. Així ho ha anunciat el portaveu del grup municipal del PP, Jesús Ortí, en presentar una iniciativa que reclama el pagament immediat de les indemnitzacions als productes atacats en territori francés, la rebaixa d’impostos i costos del combustible, així com l’aplicació del principi de reciprocitat per a evitar competència deslleial.

Ortí també apel·la a la necessitat “d’aplicar un control cinegètic que evite danys en el camp i en les ramaderies, que atalle els accidents de trànsit i que contribuïsca, així mateix, a l’equilibri ambiental i l’economia rural”. “A Morella, com en molts municipis, la falta d’un control d’espècies provoca superpoblacions que ens fan mal. Mantindre l’equilibri de l’ecosistema és un deure de tots al qual des de l’ajuntament i les administracions competents hem de contribuir”, considera.

La proposta presentada per Jesús Ortí reclama, així mateix, defendre davant el Govern de Sánchez la voluntarietat en l’aplicació de la llei de benestar animal de manera que els ramaders puguen triar lliurement la forma d’explotació ramadera que practiquen d’acord amb els requisits de sanitat animal i seguretat alimentària.

Des del PP de Morella, “sabem que estos sectors són garantia d’ocupació per a moltes famílies de la nostra ciutat i els seus pobles. I per això creiem que és un deure confirmar les seues demandes i treballar, des de la nostra posició, perquè els seus problemes siguen escoltats i es resolguen”.

Perquè “som conscients que les despeses superen en molts casos els ingressos i que treballar en el camp o en una explotació ramadera requerix d’una vocació infinita”. “Cal implementar mesures capaces de legislar tenint en compte l’especificitat, temporalitat i estacionalitat d’estes activitats perquè hui els efectes d’un increment absurd dels costos de producció són desesperants”, segons aquesta part.