El PP diu que les empreses del germà de Puig han rebut 475.000 euros en ajudes públiques

147
PLE LES CORTS

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, Eva Ortiz, ha assenyalat respecte a les subvencions concedides a Mas Mut Produccions i Comunicacions dels Ports, propietats de familiars del President de la Generalitat, Ximo Puig, que “no es tracta només de dues empreses que perceben subvencions de la Generalitat, això és una autèntica trama per a aconseguir fons públics mitjançant despeses creuades, lloguers fraudulents i nòmines d’una gran família davant la qual vostés miren a un altre costat, però ja li advertisc que els jutjats no ho faran, perquè ja estan actuant”.

D’aquesta forma, la portaveu del PP assenyala que en l’última legislatura popular les empreses Mes Mut Produccions i Comunicacions dels Ports van rebre 5.000 euros en ajudes, mentre que en “la legislatura del seu germà (el President, Ximo Puig) han passat a percebre 475.796 euros en subvencions públiques”.

Així mateix, Ortiz ha ressaltat que una mercantil ha d’indicar si ha rebut subvencions d’una altra administració pública per a la mateixa finalitat i que aquestes empreses “reben subvencions per a idèntica finalitat de la Generalitat de Catalunya”. Així, segons assenyalen des del PP, en 2015 va rebre 35.747 euros en subvencions a empreses privades que presten serveis de televisió en llengua catalana; en 2016 9.679 euros a mitjans d’informació digitals en català, i 34.241 euros per a televisions en català de titularitat privada i en 2017 un total de 34.222 en subvencions a televisions en català de titularitat privada.

D’altra banda, la popular també ha afirmat trobar irregularitats en quan a la justificació de subvencions amb el pagament de lloguers, nòmines i fins i tot en nombre d’espectadors/oients. Des de l’equip popular s’exposa que Ràdio Els Ports assenyala que compta amb 43.000 oients diaris mentre que la televisió del germà de Puig diu que té 35.000 espectadors diaris, “es veuen i s’escolten més que la ràdio i televisió d’À punt!”. No obstant això, “dóna la casualitat que aquesta ràdio i televisió emeten en una comarca de 5.000 habitants senyories, és a dir, perquè les xifres que declaren foren certes, cada veí dels Ports hauria de tindre 7 televisions i 9 radis connectades tots els dies al mateix temps”. Eva Ortiz ha assenyalat que “això no es tracta de dues empreses que perceben subvencions de la Generalitat, això és una autèntica trama per a aconseguir fons públics mitjançant despeses creuades, lloguers fraudulents i nòmines d’una gran família davant la qual vostés miren a un altre costat, però ja li advertisc que els jutjats no ho faran, perquè ja estan actuant”.