El PP diu que “el PSOE amenaça a Vilafranca amb retirar-li el títol de municipi turístic”

800
PUBLICITAT

Nota de premsa del Partit Popular Provincial

-La localitat, que exhibeix una arquitectura de pedra en sec protegida per la Unesco com a Patrimoni Cultural Inmaterial, pateix un “càstig intolerable que amenaça el nostre futur”

-Jairo Sans, portaveu del PP a Vilafranca, veu amb “preocupació” una mesura que alimenta “la despoblació, resta promoció i retalla recursos i riquesa per a l’interior”

El PSOE ha decidit retirar a Vilafranca el títol de municipi turístic que fins hui ostentava i amb el qual tenia capacitat d’accedir a subvencions públiques per a posar en valor el seu patrimoni. Emblema de l’arquitectura de la pedra en sec, el càstig exercit pel PSOE “constitueix una amenaça per al nostre futur que es veurà minvat per una retallada en els recursos que és fonamental per a un poble amb clares limitacions econòmiques”.

El portaveu del PP a Vilafranca, Jairo Sans, ha reivindicat “la defensa dels interessos de Vilafranca enfront d’un decret que el PSOE va aprovar al gener per a excloure a localitats que no tingueren un determinat nombre de places hoteleres”. És evident “que Ximo Puig no ha tingut en compte la singularitat del nostre poble, que és ara el que pateix un càstig injust que danya greument els nostres interessos”.

Des del PP, “defensarem la conservació d’aquest títol i a exercir totes les accions que siguen a la nostra mà perquè aquesta garrotada per al nostre municipi i, en general, per a l’interior, es paralitze”. La pedra en sec, arquitectura protegida per la Unesco sota el títol de Patrimoni Cultural Immaterial, “és un baluard del qual Vilafranca és referent”.

Per aquest motiu, des de les institucions públiques s’hauria de vetlar per la seua preservació, conservació i promoció. Precisament “el contrari del que ha fet el PSOE, que ha decidit retirar-nos un títol que ens permetia accedir a ajudes públiques fonamentals per a preservar aquesta riquesa immaterial”.

El càstig del PSOE “també encoratjarà la despoblació en el nostre interior, ja que amb menys recursos tindrem menys capacitat de promoció i desenvolupament, i per tant l’economia local es ressentirà