El PP demana la dimisió de l’alcalde de Morella després de reconéixer els pagaments a l’empresa de Francis Puig

572
PUBLICITAT

L’alcalde de Morella, el socialista Rhamsés Ripollés, va reconéixer el dijous en ple que el fons Covid, nodrit d’una aportació municipal i de donacions de particulars, va servir per a pagar a l’empresa del germà de Ximo Puig. L’import abonat, 6.751,8 euros, segons el Partit Popular, va anar a parar a una empresa que ha sigut sancionada per Competència amb una multa de 43.000 euros per “tripijoc de contractes”.

Durant el ple celebrat el dijous “l’oposició va deixar en evidència a l’alcalde en aportar els decrets d’alcaldia per mitjà dels quals aquest havia ordenat realitzar els pagaments des del fons Covid-19”, ha comentat Jesús Lecha, portaveu del PP de Morella. El Partit Popular ha fet públic que l’Ajuntament de Morella va abonar en 2020 nou factures a l’empresa del germà el president de la Generalitat que el gener passat va ser sancionada per Competència. Huit d’elles, per un import de 6.751,8 euros, es van abonar dels fons Covid participats per donacions particulars. Els 707,85 euros restants els van ingressar a través del programa Promoció i Difusió.

Des del Partit Popular han argumentat que “esperem que per dignitat l’alcalde deixe immediatament l’acta de regidor ja que o bé ens ha mentit o no sap quina signatura quan ordena els pagaments. A la persona que li substituïsca en el càrrec li desitgem que els majors encerts, que òbriga la institució a la transparència perquè actualment és molt deficient”. Segons el PP aquesta no és una apreciació, sinó un fet, tal com reconeix el Segell Infoparticipa que impulsa la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Observatori de Governança, Transparència i RSC de la Universitat Cardenal Herrera CEU. “Morella obté amb una nota de 3 un clamorós suspens que constata les arts del PSOE en el consistori i que aquest dijous de nou es van exhibir interrompent al portaveu de l’oposició en nombroses ocasions per a tallar la seua intervenció. Morella mereix transparència, tarannà democràtic i respecte cap a tots els grups polítics, sense censures ni coaccions”, ha considerat el regidor de la bancada popular.