El PP de Vilafranca demana a l’Ajuntament i el bisbat que milloren l’accesibilitat als edificis públics per a persones amb dificultats de mobilitat

269
PUBLICITAT

El grup popular de l’Ajuntament de Vilafranca presentarà en el pròxim ple municipal una moció en la qual insta el grup socialista a complir amb la legislació vigent i eliminar totes les barreres arquitectòniques de les dependències municipals.

El portaveu del PP, Vicente Marín, ha denunciat que “la majoria d’edificis públics de la població no disposen de rampes per facilitar l’l’accés als veïns amb mobilitat reduïda, impedint l’entrada de determinades persones a les instal·lacions municipals”.

Marín ha lamentat que aquesta situació “obre una bretxa entre veïns, diferenciant entre ciutadans de primera i de segona, ja que malgrat que tots paguem els mateixos impostos, resulta paradoxal que no tots tinguem els mateixos drets”.

Per aquest motiu, el dirigent popular, que ha lamentat la “deixadesa” que alguns col·lectius pateixen per part de l’ajuntament i el seu equip de govern, ha reclamat a l’alcalde socialista, Óscar Tena, la “adaptació i millora de l’accessibilitat de la totalitat de els edificis públics, des de la casa de la cultura fins al cementiri “.

A més, la moció del grup popular proposa també arribar a un acord amb el Bisbat per facilitar l’accés a l’església, atès que molts veïns del poble tenen dificultats per accedir al recinte.