El PP de Morella sol·licitarà la declaració del Sexenni com a Esdeveniment d’Excepcional Interés Públic

97
PUBLICITAT

El Partit Popular de Morella ha tirat avant la iniciativa per a sol·licitar al Govern d’Espanya la declaració del 55 Sexenni com a Esdeveniment d’Excepcional d’Interés Públic. El ple de l’Ajuntament de Morella va aprovar el dijous passat, per unanimitat, la proposta del grup municipal del PP per a tramitar esta celebració, que tindrà lloc el mes vinent d’agost, com a Esdeveniment d’Excepcional d’Interés Públic.

Jesús Ortí, portaveu del PP a Morella, ha agraït el suport de tots els grups polítics per a impulsar esta proposta que no sols redunda en beneficis a nivell turístic i cultural, també amb caràcter econòmic. “Després de 22 anys en vigor esta llei, i tres celebracions del Sexenni, en el 2006, 2012 i 2018, sol·licitarem este distintiu que el PSOE ha sigut incapaç de gestionar durant el seu mandat a l’Ajuntament de Morella, deixant passar tres oportunitats exclusives”, ha ressaltat Ortí.

En este sentit, el portaveu ha assenyalat que “Morella compta amb una festa única, diferent i atractiva que no sols gaudixen els morellans, sinó també totes aquelles persones que aprecien la cultura i l’art, i comptar amb una declaració d’este tipus ens ajuda a promocionar-la, a més de finançar uns gastos que assumix el consistori, veïns i empreses del municipi”.

Com s’arreplega en l’acord, esta declaració fomenta la participació del sector privat en la commemoració del 55 Sexenni i oferix a les empreses col·laboradores un conjunt d’incentius fiscals. A més, facilita als organitzadors l’obtenció de fons privats per a la realització d’activitats i la divulgació de l’esdeveniment. 

És per això que Ortí confia que esta proposta siga escoltada i valorada pel Govern de Pedro Sánchez amb la finalitat de “rebre ajudes estatals per a incentivar la participació social en esta celebració i amb això atraure el turisme i la inversió a la localitat, a la comarca i al conjunt de la província”. 

Perquè esta declaració, tal com ha defés el portaveu popular, proporcionaria a Morella “un augment en la visibilitat i el reconeixement nacional i internacional, atraient turisme i promovent l’economia local”.

En este sentit, Jesús Ortí ha recordat el suport concedit per la Diputació Provincial de Castelló, amb Marta Barrachina al capdavant, i la Generalitat Valenciana de Carlos Mazón. “Les ajudes més altes rebudes per estes dos institucions que certifiquen el compromís dels seus líders amb les tradicions i  costums dels municipis”, ha destacat el portaveu del PP a Morella, qui ha posat l’accent que “l’única administració que, a dia de hui, no ha concretat cap ajuda directa a esta celebració és el Govern de Pedro Sánchez”. 

L’ajuda atorgada per la Generalitat Valenciana és de 60.000 euros, mentres que el suport econòmic de la Diputació de Castelló és de 35.000 euros. “Totes dues ajudes van dirigides exclusivament a alleujar els gastos que els veïns realitzen per a fer realitat esta festa declarada Bé d’Interés Cultural (BIC)”, ha rematat Ortí.