El PP de Morella proposa al ple adherir-se a l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció

74
PUBLICITAT

L’òrgan independent és “un baluard” per a garantir la transparència, combatre comportaments il·legals, previndre i investigar, a més de protegir les persones denunciants

El Partit Popular de Morella elevarà al ple del pròxim dijous una iniciativa que proposa l’adhesió de l’ajuntament a l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana. Es tracta d’un organisme que actua amb independència de les administracions públiques i que és “un baluard” que garantix la transparència, combat comportaments il·legals, prevé, investiga i, a més, protegix les persones denunciants.

Per a Jesús Ortí, portaveu del PP a Morella, “és un deure que els qui som servidors públics hem de complir” i l’adhesió a esta Agència “reforça el nostre compromís amb la transparència i la legalitat, al mateix temps que lluita contra aquells que gosen vulnerar el marc legal vigent”.

En el PP, “hem considerat necessari proposar al ple esta adhesió en llaures a manifestar el nostre compromís ferm en la lluita contra la corrupció i el frau”. Perquè esta Agència vetlla pel control de la legalitat i la fiscalització mitjançant un accés directe a la informació.

Perquè, tal com recorda Ortí, “el consistori i el seu sector públic ha viscut en etapes passades moments convulsos de pèrdua de la legalitat que d’haver-se implementat sistemes de prevenció i denúncia s’hagueren pogut evitar i, amb això, el cost econòmic que ha tingut per a les economies dels veïns”.