El PP de Morella diu que el consistori incomplirà la llei de pagament a proveïdors fins a 2030

275
Lecha amb Marta Barrachina, dirigent del PP a Castelló.
PUBLICITAT
  • La legislació estableix l’obligació de pagar a 30 dies als proveïdors però Morella incompleix la regla i paga a una mitjana de 138,70 dies de retard

El Partit Popular de Morella ha fet saltar les alarmes a la localitat dels Ports amb la notícia de que el deute acumulat per l’Ajuntament local i les empreses públiques dependents de l’administració morellana impedirà que el consistori pague als 30 dies que estableix la llei fins l’any 2030. Així, els socialistes porten a ple un préstec de 246.826,75 euros que el consistori contractarà per a agilitzar el pagament estancat de factures que acumula.

D’una banda, ha assenyalat el portaveu del PP a Morella, Jesús Lecha, “la contractació d’aquest préstec ens obligarà a pagar de la nostra butxaca interesses per valor de 60.471,88 euros, la qual cosa suposa que com a mínim els interessos per aquest préstec arriben al 24,5%”. D’altra banda, explica el regidor, “el compliment de la llei estatal que estableix en un màxim de 30 dies el pagament a proveïdors no està previst que es puga complir fins a l’any 2030”.

La situació d’impagaments de l’Ajuntament de Morella i de les empreses públiques que depenen de la institució pública és “insostenible”. El pressupost consolidat, ajuntament més hòlding d’empreses públiques, és de 7,5 milions d’euros “però la gestió és absolutament caòtica, ja que amb aquesta quantitat són incapaces de pagar dins del termini i en la forma escaient”, afirma Lecha.

El Partit Popular ha advertit que el consistori paga a una mitjana de 138,70 dies de retard a les empreses que li presten servei, és a dir, més de 3 mesos de demora. En el cas del Centre Integrat de Serveis Econòmics (CISE), el període mitjà de pagament establit es xifra en 434,53 dies de retard. “Un registre absolutament dramàtic que en la pràctica suposa que qualsevol empresa que desenvolupe una activitat contractada pel CISE no cobrarà pels seus serveis fins almenys un any i mig després d’haver-los realitzat”, declara el portaveu popular.