El PP de Morella denuncia que el PSPV va incrementar el deute a llarg termini del CISE un 6,3% en el seu últim any fins a aconseguir els 2.026.657 euros

99
PUBLICITAT

“L’herència socialista deixa al municipi en una situació extrema”, destaca el portaveu del grup municipal del PP, Jesús Ortí, qui qualifica de “nefasta” la gestió del PSPV al capdavant de l’Ajuntament de Morella

En 2023 el propi consistori va incrementar la seua aportació al capital social del CISE un 43%, 399.989 euros més, fins a aconseguir l’1.320.049 euros, la qual cosa “dificulta encara més la situació econòmica actual”, assenyala Jesús Ortí

En l’actualitat, el CISE té un deute contret amb l’Ajuntament de Morella de 804.322 euros. “Estem pagant les conseqüències d’una nefasta gestió del PSPV”, lamenten des del Partit Popular

El Partit Popular de Morella ha denunciat que el PSPV va incrementar el deute a llarg termini del CISE un 6,3% en el seu últim any fins a aconseguir els 2.026.657 euros. “L’herència socialista deixa al municipi en una situació extrema”. Així ho ha destacat el portaveu del grup municipal del PP, Jesús Ortí, qui ha qualificat de “nefasta” la gestió del PSPV al capdavant de l’Ajuntament de Morella. 

“L’anterior govern socialista ha portat a la condemna del municipi”, ha assenyalat Ortí. “No ho dic jo, ho diuen els números. Uns números alarmants que certifiquen l’herència enverinada que el socialisme ens ha deixat”. 

Segons les dades aportades en la Junta General Ordinària del CISE, l’empresa pública de l’Ajuntament de Morella, i analitzats pel Partit Popular, Ortí ha exposat que, en l’actualitat, “el passiu no corrent, és a dir, el deute a més d’un any, s’ha incrementat en 119.911 euros fins a aconseguir els 2.026.657 euros, per la qual cosa la hipoteca continua creixent”, ha assegurat. 

En este sentit, des del Partit Popular també han posat l’accent i han lamentat que mentres l’Ajuntament de la localitat es troba arruïnat, sense possibilitat de fer front al pagament de les nòmines, una situació que han qualificat de “preocupant”, en 2023 el propi consistori va incrementar la seua aportació al capital social del CISE un 43%, 399.989 euros més, fins a aconseguir l’1.320.049 euros, la qual cosa “dificulta encara més la situació econòmica actual”, ha assenyalat Jesús Ortí. 

“És escandalós”, ha ressaltat. “És una situació extrema, un deute que estaran pagant els veïns durant molts anys”. Tot això, embolicat, a més, del deute que té contreta el propi CISE amb l’Ajuntament i que en un sol exercici s’ha incrementat en un 44% fins a aconseguir els 804.322 euros. 

D’esta manera, Jesús Ortí ha recordat que el “Ajuntament de Morella ha d’escometre un Pla de Sanejament financer per a revertir el romanent negatiu de tresoreria superior als 568.000 euros, amb la subscripció d’un nou crèdit, el pagament de més interessos i la retallada de partides”. 

“Estem, i estarem pagant durant molt de temps, les conseqüències d’una nefasta gestió perquè eixos diners no es podrà destinar a altres inversions per a la localitat”, ha lamentat Ortí, qui ha xifrat a més, el deute que té l’Ajuntament amb els creditors comercials, amb els autònoms i empreses que han prestat servicis a l’empresa, en 838.340 euros. “En tan sols un any s’ha incrementat un 18%”, ha assegurat.

Per tot això, des del Partit Popular han exigit a l’alcalde de Morella que “deixe de comportar-se com el regidor número 6 del PSPV i ser còmplice de la mala gestió de l’anterior equip de govern” 

“Denunciem l’emblanquiment que està realitzant a l’alcalde de l’anterior equip de govern, en votar a favor d’uns comptes dramàtics per al futur dels veïns”, ha expressat el portaveu del PP, qui ha insistit dient que “l’alcalde i el seu equip de Govern van ser els únics que van votar a favor d’estos comptes, ja que el verdader responsable de tot, el PSPV, es va abstindre”.

“Ens sorprén que s’aproven estes quantes amb l’únic vot a favor de l’actual Govern, que res se suposa tenia a veure amb la gestió dels seus antecessors en el càrrec. Des del PP votem i vam dir no a estos comptes, en considerar que la gestió realitzada pel PSPV ens ha llevat a la ruïna més absoluta i a una situació de límit que hauràn d’acabar pagant els nostres besnets”, ha rematat el portaveu Jesús Ortí.