El PP de Morella demana sol·licitar al Govern la declaració del Sexenni com a Esdeveniment d’Excepcional Interés Públic

91
PUBLICITAT

La proposta, que es debatrà en el ple del dijous, pretén elevar la iniciativa per a potenciar un festeig que preveu rebre més de 150.000 visitants

El Partit Popular de Morella elevarà dijous que ve al ple de la corporació una iniciativa per a sol·licitar al Govern la declaració del 55 Sexenni de Morella com a Esdeveniment d’Excepcional Interés Públic.

“Esta és una festa que tothom hauria de conéixer i declaracions d’este tipus ens ajuden a promocionar-la a més de finançar uns gastos que assumix el consistori, veïns i empreses de la localitat”, ha assenyalat Jesús Ortí, portaveu del PP a Morella.

La proposta, “que desitgem que prospere”, es registra amb l’objectiu d’aconseguir este suport del Govern d’Espanya per a la celebració del Sexenni que tindrà lloc l’agost vinent. “Ens permetria comptar amb el règim fiscal de les entitats sense fins lucratius i els incentius fiscals corresponents al mecenatge”.

Ortí confia que en esta edició se superen els 150.000 visitants “perquè contemplar esta celebració, declarada Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial, Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial”. Reconeixements, tots ells, que es corresponen amb un jurament que en 1673 van realitzar les autoritats civils en agraïment a la terrible plaga de pesta de 1672.

“Hui eixa història és present i desitgem que siga futur. Compartida perquè el bo mereix ser celebrat, i lloc en valor, per això ens dirigim al Govern amb el desig que ens escolte i ens reconega tot el valor d’esta manifestació multitudinària”, ha concretat Jesús Ortí.