El PP de Morella assegura que l’alcalde bloqueja des de 2019 l’accés als pagaments realitzats a Puig a través d’empreses públiques

802
Jesús Lecha portaveu PP Morella
Jesús Lecha portaveu PP Morella
PUBLICITAT

Nota de premsa Partit Popular de Morella

  • El portaveu del PP a Morella reclama des de fa 18 mesos poder revisar les factures abonades a l’empresa del president del Consell que la Guàrdia Civil també rastreja
  • Per a Jesús Lecha, “sabem que l’alcalde ha pagat des de l’ajuntament a Francis Puig quasi 300.000 euros de la butxaca dels veïns, però l’import és molt superior”

El Grup Municipal del Partit Popular a Morella continua esperant, després de 18 mesos d’espera, que l’alcalde socialista de la localitat i dofí de Ximo Puig, Rhamsés Ripollés, facilite a l’oposició les factures abonades a les empreses del germà del president durant els últims anys.

El requeriment, exercit pel portaveu del PP a l’Ajuntament de Morella, Jesús Lecha, és el mateix que exerceix en paral·lel la Guàrdia Civil, en aquest cas dirigit al jutge a fi de poder rastrejar i examinar les factures i comptes de les empresa de Francis Puig, germà del president de la Generalitat Valenciana.

“Només de l’Ajuntament de Morella, Francis Puig s’ha embutxacat quasi 300.000 euros. Però sabem que a través de les empreses públiques ha cobrat molt més. I volem saber a quant ascendeix”, explica Lecha. Per a aconseguir-ho, el regidor exigeix el compliment de la llei. “A Morella és evident que no hi ha transparència. Hi ha un veto, un teló d’acer sobre operacions econòmiques que l’alcalde es nega a facilitar i que demostra que alguna cosa amaga”.

Per a Lecha, “la ciutadania de Morella, que paga una de les pressions fiscals més altes no només de la comarca dels Ports sinó de tota la província de Castelló, no entén com els qui governen recapten impostos draconians que després, en lloc d’invertir en els veïns, ingressen només a una família el cognom de la qual és el dels Puig”.

Des del PP de Morella, “continuarem exercint el dret i el deure que com a oposició ens avala emparats pel suport dels veïns d’aquest gran municipi que creuen que és possible una altra manera de governar”. “Vivim en una democràcia encara que el PSOE exercisca una dictadura”. “I continuarem reclamant justícia, transparència i participació”. És, tal com assenyala Lecha, la funció que està exercint en paral·lel l’Equip de Delictes Econòmics de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de València que sol·licita l’accés a les empreses de Francis Puig.

De moment, les firmes del germà del president Puig ja han rebut una sanció de Competència de 43.000 euros per una suposada maniobra de contractes, tal com ha revelat la mateixa Generalitat Valenciana. “Seguirem el seu rastre, fins que se sàpia tota la veritat”, ha manifestat el portaveu del PP a Morella.