El PP de Castelló sol·licita destinar ajudes directes a les ramaderies de bous

143

Nota de premsa del Partit Popular provincial

El Partit Popular de Castelló ha reclamat a Les Corts que s’articulen ajudes directes per a les ramaderies de bous braus. Tal com ha explicat el president de l’PP a Castelló i diputat autonòmic, Miguel Barrachina, “davant el fracàs de la Conselleria d’Agricultura” que no ha concedit el 90% de l’import que havia previst en ajudes, puga destinar aquests diners a les ramaderies que han estat excloses de l’ordre d’ajudes.

Miguel Barrachina ha explicat avui que “la Comunitat Valenciana i singularment la província de Castelló és el major territori en el nombre de celebració d’actes taurins, però, la Comunitat Valenciana és l’única que ha exclòs a aquestes ramaderies de les línies d’ajudes amb motiu del Covid-19 “.

Per això, des del PP “atès que ha fracassat una de les ordres d’ajuda, deixant el 90% dels diners sense executar, aquests 240.000 euros puguen ser destinats a les ramaderies de bous braus”.

Cal recordar que les ramaderies a la província de Castelló són un sector econòmic a l’alça que impliquen un benefici econòmic, la creació d’ocupació, una aposta per les tradicions i la identitat de la província i, sobretot, un bé ecològic per al medi ambient . Però la irrupció del Covid-19 ha fet que s’hagen hagut de suspendre els festejos taurins, cosa que ha suposat una ruïna per a aquest sector, tan arrelat a la província i del què depenen tantes famílies a Castelló. D’aquesta manera, i davant l’exclusió d’aquestes empreses de les línies d’ajudes de la Generalitat, des del PP es demana que es destinen aquests 240.000 euros en ajudes directes a el sector.