El PP aconsegueix el consens per exigir a Diputació fons per a les pedanies al Pla 135

841
Jesús A. Lecha
PUBLICITAT

Nota de premsa del Partit Popular Provincial

– El portaveu del PP, Jesús Lecha, obté el suport de la corporació a una iniciativa que pretén que les pedanies tinguen el tractament de municipis i concurrisquen a les ajudes

– Segons Lecha, “hi ha pedanies que encara que no posseeixen autonomia administrativa operen com a municipis. És fonamental garantir recursos perquè milloren els seus serveis “

El Partit Popular de Morella va aconseguir el consens de tota la corporació perquè el ple donés suport a una moció que reclama a la Diputació ajudes per a les pedanies al Pla Castelló 135. L’objectiu, tal com va defensar el portaveu de PP, Jesús Lecha, “és garantir a aquests nuclis residencials que compleixen els paràmetres de població, suport econòmic per garantir l’activitat socioeconòmica”.

Lecha, que va agrair al PSPV el suport a la iniciativa, ha considerat que “la Diputació ha de donar un pas a favor d’aquests nuclis aïllats de població que en molts casos funcionen com a municipis en si mateixos encara que no tinguen l’autonomia administrativa pròpia i depenguen d’un altre ajuntament “.

A Morella, “es donen aquests casos i creiem que totes les pedanies que conformen el terme municipal tenen dret a aspirar a ajudes pròpies, en la mateixa quantia que poblacions amb un cens semblant”. Així mateix, “han de tenir caràcter finalista, és a dir, han d’anar directament dirigides a millorar les condicions d’aquest nucli de població”.

Des del PP, “considerem necessari que es sol·licite a la Diputació de Castelló que s’amplien els fons destinats a el Pla Castelló 135. Aquest programa d’ajudes garanteix cada any fons per a tota la província. Si això, els municipis com Morella que posseeixen moltes pedanies no són capaços d’abastar amb els fons concedits a totes les necessitats dels seus veïns “. Així les coses, “confiem que Diputació atengue aquesta demanda que arriba de Morella i que serà de gran benefici per als nostres veïns, així com per a altres localitats que també posseeixen pedanies. En definitiva, es tracta de treballar per garantir les ajudes provincials que permetisquen millores per als nostres veïns “.