N232

-Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella-

Tal i com va anunciar l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, quan es va conèixer la notícia de la possibilitat de reprendre les obres d’aquest tram de la N-232, l’equip de govern presentarà una moció al plenari del mes de juliol, que tindrà lloc el proper dijous, per aconseguir el suport dels grups parlamentaris per reprendre els treballs immediatament i augmentar el pressupost per al 2015 a la N-232, tant en el tram de Ràfels-Monroig com al Port de Querol.

Fa unes setmanes, després de quatre anys d’aturada, la comissió d’infraestructures del Senat va tractar aquest tema i sembla que es poden reprendre en breu les obres de la N-232 en el tram Ràfels-Montroig. Des del consistori morellà, es valorava la notícia molt positivament però també amb molta cautela davant la poca concreció del Govern.

El regidor de Governació de l’Ajuntament de Morella, Ernesto Blanch, comentava que “com ja vam explicar, des del consistori valorem molt positivament aquesta notícia però cal tenir cautela per la poca concreció de l?anunci per part del Govern d’Espanya i per les constants aturades que ha patit aquesta carretera”. L’edil explicava que “tal i com va anunciar
l’alcalde sols conèixer la noticia, l’equip de Govern de l’Ajuntament de Morella, presentem una moció al plenari per sol·licitar al Ministeri la represa immediata dels treballs, l’augment del pressupost per al 2015 en aquest tram de la N-232 i la creació de consignació pressupostaria en el tram del Port de Querol i tram de la Torreta”. Esperem que aquesta petició sigue recolzada per tots els Diputats i Senadors de la Província y dels seus respectius Grups Parlamentaris, per a que es porte en marxa.

Blanch afirma que “és una infraestructura fonamental per a Morella i la Comarca dels Ports, per tant, demanem també més esforç per agilitar la tramitació i dotació pressupostària tant en aquest tram com per al Port de Querol”. A més, afegeix que “ja s’ha perdut massa temps en aquesta carretera i cal avançar en la seua millora ja que s’aconseguiria una major seguretat i un increment de les possibilitats de desenvolupament econòmic per a les diferents regions que travessa. No s’entén que des del govern anterior, i amb l’impuls que tots esperàvem des de que es va conèixer que la N-232 al seu pas pel nostre territori seria la futura A-68 no s’hagen fet actuacions ni s’hage disposat partida pressupostaria alguna per a resoldre els greus problemes circulatoris que genera l’estat de la carretera històrica, sobre tot en la superació del Port de Querol”. “Cal que el govern es prengue seriosament al territori i que de cara als propers exercicis es demostre un compromís ferm amb la nostra comarca i el desenvolupament econòmic de tota una terra”, declara el regidor.

Cal recordar que les obres en el tram Ràfels-Montroig van ser adjudicades a l’empresa Rover Alcisa al 2007 per 47,6 milions d’euros, el que suposava una baixa del 17% de la licitació. Ací van començar els problemes i es van aturar els treballs després d’haver invertit diversos milions. El 2011, es va negociar amb el Ministeri de Foment una modificació del traçat i
l’eliminació d’un túnel, per reduir els costos i no haver de rescindir el contracte. Al setembre d’aquest any, es va anunciar un acord per començar de nou l’actuació. No obstant això, amb el canvi de govern no es van arribar a reprendre les obres.  Per a aquest 2014 hi ha una consignació pressupostària de 3 milions d’euros, que sembla que pot reprendre’s en breu. El pressupost per al 2015 és de 5 milions, per al 2016, de 28,9 i, per 2017, de 26,4.