El ple de la Diputació rebutja l’aprovació d’un Pla 135-2 perquè els serveis d’Intervenció el desaconsellen per raons legals i de terminis

76

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

PSPV-PSOE, Compromís i Ciudadanos diuen NO a la proposta del Grup Popular que, segons el diputat d’Hisenda, Santiago Agustí, “destrossaria el pressupost de 2020”

El ple de la Diputació ha rebutjat amb els vots de PSPV-PSOE, Compromís i Ciudadanos la moció presentada pel Partit Popular en la qual se sol·licitava la posada en marxa d’un segon Pla 135 en aquest exercici. En paraules del diputat d’Hisenda, Santiago Agustí, “és una proposta que arriba tard i malament” i que a més “no resulta viable per raons tècniques i perquè estant tan avançat l’any, seria impossible complir els terminis i acabaríem destrossant el pressupost de 2020, que és el que ha ocorregut amb el de 2019, any en què s’està fent front a una gran part de les obres del Pla 135-2 de 2018”.

Agustí ha explicat que “els informes d’Intervenció corresponents al segon trimestre de 2019, quan el PP encara governava aquesta Diputació, ja posaven de manifest que l’entitat no preveu complir l’objectiu de la regla de despesa”. Idèntica consideració ha tornat a realitzar el departament a l’actual equip de govern en el moment previ a l’elaboració dels pressupostos de 2020.

Els tècnics de l’àrea econòmica adverteixen que existeix un elevat risc d’incompliment de l’objectiu d’estabilitat pressupostària i de la regla de despesa que estableix la la Llei d’Estabilitat Pressupostària i de Sostenibilitat financera que es va aprovar durant el mandat del president Rajoy. En conseqüència, “el més probable és que la institució es veja abocada a formular un pla d’econòmic financer per al període 2020-2021 que reduirà de manera substancial la seua capacitat d’inversió i que únicament es podria eludir en el cas que la citada llei deixara d’estar en vigor”.

En un altre ordre de coses, el ple de la Diputació ha aprovat una reestructuració de l’equip de govern que es produeix després de la presa de possessió de la regidora de Borriana, Lluïsa Monferrer, com a nova diputada provincial, amb l’objectiu d’aconseguir la màxima eficàcia en la gestió.

El nou organigrama és el següent:

Patricia Puerta

Vicepresidenta

Benestar Social

Penyeta Roja

Igualtat

Relacions Institucionals

Portaveu de l’equip de govern

Santi Pérez

Acció Contra la Despoblació i Desenvolupament Rural

Carreteres

Expropiacions

Enginyeria Interna

Portaveu del Grup Socialista

Santiago Agustí

Hisenda

Recaptació

Recursos Humans

Règim Interior

Ruth Sanz

Cultura

Impremta

Publicacions

Castells i altres béns de patrimoni històric i artístic

Museus

Arxiu

Biblioteca

Arqueologia

Restauració

Abel Ibáñez

Consorci Provincial de Bombers.

Prevenció d’incendis

Parc Mòbil

Camins Rurals

Tania Baños

Esports

Memòria Històrica.

Ximo Huguet

Cooperació i Concertació amb els Ajuntaments

Servei Provincial d’Assessorament a Municipis (SEPAM)

Promoció Ceràmica

Oficina Tècnica.

Virginia Martí

Patronat Provincial de Turisme

Lluïsa Monferrer

Joventut

Contractació i Compres

Escola Taurina

Escorxadors

Xaro Miralles

Participació

Hospital Provincial

Transparència, Modernització, Informàtica i Noves Tecnologies

María Jiménez

Medi Natural

Patrimoni

BOP

Ignasi Garcia

Cicle Integral de l’Aigua

Residus i Transició Energètica

Energiies Renovables.

Pau Ferrando

Promoció Econòmica

Formació Ocupacional

Relacions Internacionals

CEDES.

Un altre dels acords del ple ha sigut ampliar els terminis per a la liquidació de les obres i dels pagaments de subvencions del Pla Castelló 135 corresponent a 2019, una vegada constatades les dificultats que tenen els ajuntaments i les mancomunitats per a complir amb els terminis inicialment estipulats. El termini de liquidació s’amplia fins al 16 de desembre de 2019, la sol·licitud de pròrroga d’execució fins al 15 de novembre de 2019 i el termini d’adjudicació per a autorització de pròrroga fins al 30 de desembre de 2019.

En el transcurs del ple també s’ha aprovat per unanimitat una esmena a la totalitat presentada pel Grup Socialista i Compromís a una moció del Grup Popular amb la qual es reclama que la Generalitat Valenciana efectue el pagament dels deutes que manté amb els ajuntaments de la província.