El Ple de la Diputació aprovarà mig milió d’euros per millorar la seguretat viària a les carreteres de la província

455
PUBLICITAT

El Govern Provincial invertirà més de sis milions d’euros en 2016 a millorar la xarxa viària castellonenca en augmentar la seua aportació

El Ple de la Diputació de Castelló aprovarà hui una nova inversió addicional de 497.064 euros que dirigirà l’últim trimestre a millorar la seguretat viària a les carreteres de la província. Aquests diners es destinaran a l’ampliació del contracte de gestió integral, manteniment, conservació i modernització de la xarxa de carreteres sota la titularitat de la Diputació de Castelló.

Aquest nou impuls inversor del Govern Provincial de Javier Moliner es contextualitza en la modificació de crèdit que la Corporació Provincial aprovarà demà i que suposarà una nova injecció inversora de 1,3 milions d’euros de la Diputació per millorar els serveis als municipis de la província de Castelló.

El vicepresident primer de la Diputació i portaveu del Govern Provincial, Vicent Sales, ha destacat “el compromís del president Javier Moliner amb la permanent millora de les nostres carreteres per continuar la tasca seguretat viària a les comunicacions entre els 135 municipis de la província. Invertir en carreteres és invertir en salvar vides, en igualar les oportunitats de l’interior amb el litoral, en reduir temps de desplaçaments a escolars, empresaris i treballadors que diàriament es desplacen per les carreteres de Castelló i, en definitiva, també ajudar a la consolidació de població de les zones rurals més allunyades dels nuclis urbans de la província”.

Cal recordar que la Diputació de Castelló posseeix una xarxa de carreteres d’un poc més de 800 quilòmetres de longitud que dóna servei a la majoria de nuclis de població de la província. Sumant aquesta nova inversió, el Govern Provincial invertirà un total estimat en 6,5 milions d’euros en carreteres durant aquest exercici, ja que als 3,9 milions del Contracte de Manteniment i Millora de la Xarxa Viària Provincial cal sumar la conclusió actuacions tan emblemàtiques com la carretera Tírig-Salzadella, Ibarsos-Culla o Castell de Cabres a Torremiró.

“L’objectiu de les actuacions que es duran endavant a través d’aquestes inversions és millorar l’estat d’aquests trams de vials, per tal de revertir la seua situació de degradació, aconseguint amb això millors accessos als nuclis de població dels diferents municipis, millorant la seguretat viària en el territori, fomentant la igualtat d’oportunitats especialment en els pobles d’interior i disminuint els costos de manteniment de la xarxa viària en produir la renovació de la mateixa”, ha conclòs el vicepresident.

Cal tenir en compte que aquesta nova ampliació del capítol de carreteres se suma a la realitzada ja el passat mes de juny de quantia 1.360.000 euros.

Més de1,3 milions addicionals d’inversió per millorar els pobles

Aquest nou empenta pressupostari de la Diputació a la millora de l’estat de les carreteres de la província forma part de la important injecció inversora de 1.373.891 euros que aprovarà el Ple de demà en forma de modificació de crèdit, la cinquena que realitza durant aquest exercici.

A més del capítol de noves actuacions a la xarxa viària, destacaran diverses actuacions en matèria d’Acció Social, obres concretes en municipis fruit de la constant escolta activa del Govern Provincial amb els ajuntaments de Castelló, iniciatives culturals, de promoció de l’esport i del foment del consum de productes autòctons a través de la marca paraigua que impulsa la Diputació, Castelló Ruta de Sabor.