El ple de la Diputació aprovarà demà l’aportació de 1,7 milions al Fons contra la Despoblació per a beneficiar a 84 xicotetes poblacions de la província

499
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El ple de la Diputació de Castelló aprovarà demà dimarts la proposta de l’equip de govern que conformen PSPV-PSOE i Compromís d’aportar 1.708.125 euros al Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra el Despoblament dels municipis de la Comunitat Valenciana. Segons explica el president, José Martí, «és una decisió molt important que beneficiarà a 84 xicotets pobles de la província en risc de despoblació, que en realitat es repartiran per aquesta via en el present exercici més de 3,4 milions d’euros perquè la quantitat que transfereix la Diputació és exactament la mateixa que la que aporta la Generalitat Valenciana». D’aquesta manera, els municipis beneficiaris rebran un 13% de recursos més que en 2021, exercici en el qual l’aportació de les dues administracions va sumar 3 milions d’euros.

Seran perceptors els ajuntaments dels pobles de menys de 300 habitants i aquells altres que tenint una població superior complisquen els requisits establits per la Generalitat Valenciana per a obtindre la consideració de municipi en risc de despoblació. Encara que la quantitat assignada varia segons diferents criteris objectius, les localitats que formen part d’aquest fons s’asseguren una assignació d’almenys 12.000 euros (sumant l’aportació de les dues institucions), enfront de la quantitat mínima de l’exercici anterior que era de 10.000 euros.

Es dona la circumstància que aquest serà el segon any en què els ajuntaments de la província rebran fons per aquest concepte procedents de les arques de la Diputació de Castelló perquè cal recordar que aquesta institució es va adherir per primera en 2021 al Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra el Despoblament.

Martí recorda que «estem davant un fons no finalista que aprofundeix en la idea de l’autonomia i la majoria d’edat dels ajuntaments per a la presa de les seues pròpies decisions». Per tant, «podran dedicar aquests recursos a allò que consideren convenient».

José Martí ha destacat que «treballem en sintonia total amb la Generalitat Valenciana per a continuar dotant als pobles de recursos que facen possible l’increment de serveis en els xicotets municipis de la província, que com sempre dic, pot ser que estiguen despoblats, però no oblidats, perquè estan cuidats per les administracions».