Nota de premsa Diputació de Castelló
- També dóna llum verda a la creació d’una línia d’ajudes per a plans d’emergències en ajuntaments amb pocs recursos i al pla director de l’aigua
El ple presencial de la Diputació celebrat avui ha aprovat per unanimitat el Pla d’Ocupació per a la reubicació laboral del personal de l’extint centre d’acolliment de Penyeta Roja, amb el qual es culmina un procés de mesos que, malgrat la pandèmia, les àrees de Benestar Social i de Recursos Humans han resolt de manera satisfactòria amb la reubicació laboral de 29 dels 30 treballadors afectats. Només ha quedat per solucionar el cas d’una treballadora eventual per raons d’índole legal i de la duració del seu contracte.
La vicepresidenta de la institució i responsable de l’àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, ha defensat la importància d’aquesta decisió, que “compta amb l’aval de tots els grups polítics representats en la Diputació i dels sindicats”. Un suport que ha agraït perquè en la seua opinió, es tracta d’un acord “d’extraordinària envergadura”, en el qual ha quedat de manifest “l’absoluta implicació de l’actual equip de govern per a aprofundir en el procés de seguretat jurídica i laboral que necessitava Penyeta Roja”. Sobre aquest tema ha assenyalat “en poc més d’un any la nova Diputació ha sigut capaç d’eliminar competències impròpies i començar a posar ordre en els recursos humans del complex socioeducatiu”.
La vicepresidenta ha afegit que amb l’aprovació definitiva del Pla d’Ocupació de Penyeta Roja culmina el compromís adquirit el mes de març passat quan va anunciar que es treballaria de manera decidida en la cerca d’una solució que contemplara totes les formes legals possibles per a atendre les necessitats del personal adscrit al centre de menors, que va deixar ser gestionat per la institució provincial el passat 1 d’abril.
Santuari de Penyagolosa
En la sessió plenària d’avui corresponent al mes de setembre també s’ha aprovat per unanimitat una modificació de crèdit per valor de 257.818.72 euros, en la qual s’inclou una partida de 196.210 euros per a la realització del projecte bàsic de les obres de restauració del santuari de Penyagolosa. D’aquesta manera, la Diputació dóna compliment al compromís adquirit el passat 9 de juliol en la reunió que es va celebrar en el Palau Provincial, a la qual van assistir representants del Bisbat, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i l’Ajuntament de Vistabella. En l’esmentada trobada es va decidir que la redacció del projecte i les obres serien finançades al 50% per la Diputació i la Generalitat, encara que la institució provincial es fa càrrec en 2020 de l’import total del cost de la redacció del projecte i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport efectuarà la pertinent compensació econòmica en la fase de construcció.
Segons ha assenyalat la diputada de Cultura i portaveu adjunta del Grup Socialista, Ruth Sanz, “avui comencem a donar forma a un dels projectes pels quals des del primer moment va apostar, fa poc més d’un any, la Diputació del canvi” perquè “el nostre objectiu és que la rehabilitació de Penyagolosa siga una realitat perquè puga tindre un ús turístic, cultural, ambiental i religiós”.
La diputada, que ha agraït el suport de tots els grups al projecte, ha explicat que la modificació de crèdit amb la qual s’inicia el procés de rehabilitació ha sigut possible per la suspensió d’algunes activitats de l’àrea de Cultura pressupostades per a 2020 que s’han suspés per la pandèmia i ha posat en valor que hui “s’activa un procés que naix del consens, amb el qual es pretén dinamitzar el nostre interior i donar-li vida millorant els recursos existents”.
Encara que la major part de la modificació de crèdit es destinarà a la redacció del projecte bàsic del santuari, també contempla una partida d’al voltant de 40.000 euros per a la realització d’obres en la planta de purins de Salzadella i per a fer front a un projecte pendent del CRU de Peníscola.
Plans d’emergència
En el ple també s’ha aprovat amb el suport de tots els grups una moció presentada pel Grup Popular, amb una esmena transacional signada per tots els grups, en la qual se sol·licita la creació d’una línia d’ajudes perquè els municipis que manquen de recursos suficients puguen elaborar els seus plans locals d’emergència, cada vegada més necessaris pels efectes que està generant el canvi climàtic. A més, s’ha aprovat per unanimitat el pla director de l’aigua, la presentació de la qual es produirà immediatament.
La sessió plenària s’ha celebrat de manera presencial en el saló de recepcions del Palau de les Aules, i a l’inici el president, José Martí, ha explicat que el diputat de Bombers i alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez, participaria de manera telemàtica perquè en la jornada d’avui s’ha sotmés a una prova PCR després d’haver estat en contacte amb una persona que ha donat positiu.