La connexió a Internet de Banda Ampla arriba als municipis de l'interior de la província
La connexió a Internet de Banda Ampla arriba als municipis de l'interior de la província
La connexió a Internet de Banda Ampla arriba als municipis de l’interior de la província

– Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Pla Wifi-135 mitjançant el qual la Diputació ha portat la Banda Ampla d’Internet gratuïta a 89 municipis ha conclòs el seu primer mes de funcionament amb 22.416 entrades d’un total de 5.241 usuaris. Aquesta iniciativa amb la qual la institució provincial sobre els recursos tecnològics i d’Internet als municipis fins ara pitjor comunicats ha superat totes les expectatives a l’haver instal·lat 329 punts wifi d’accés gratuït, 100 més dels inicialment previstos.

El diputat de Modernització, Luis Martínez, ha explicat que “és una de les iniciatives de la Diputació que més interès han despertat en els ajuntaments de la província, ja que les telecomunicacions són imprescindibles avui dia per al desenvolupament de qualsevol municipi i, en ocasions, per un Ajuntament, resulta molt costós oferir un bon servei als seus veïns “.

En aquest sentit, la millora és tal que la Diputació ofereix als ciutadans dels pobles d’interior més inaccessibles la capacitat de poder navegar per Internet fins a deu vegades més ràpid del que podien fer-ho fins ara, passant de 2Mps a 20Mps, que és la velocitat de xarxa que garanteix aquest innovador sistema.

Cal assenyalar que l’activació dels punts d’accés ha estat l’últim pas d’un complex període d’instal·lació, primer, i d’informació després, amb tot un seguit de reunions de coordinació en què han participat tècnics dels ajuntaments als quals es ha informat degudament sobre com funcionen els punts Wifi.

En aquest sentit, el diputat ha explicat que “hem escoltat les propostes que els tècnics ens han plantejat en cadascuna de les cinc reunions de coordinació de zona per respondre amb les millores que els municipis necessitaven en aquest tema. Aquesta iniciativa torna a ser exemple del continu exercici d’escolta activa i de participació dels pobles que el nostre president, Javier Moliner, en el treball diari i que ens trasllada a tots els diputats com a prioritària en cadascuna de les nostres delegacions. Dóna resposta a la necessitat dels pobles articulant un pla reglat que dota de la major transparència a l’actuació d’aquesta casa i iguala les oportunitats de tots els pobles. Som als primers dies de funcionament, ia temps encara d’anar polint algunes qüestions si així ens ho plantegen els alcaldes “.

Senzill accés i funcionament
Per garantir el correcte funcionament d’aquest sistema i la prestació del millor servei, la Diputació ha dut a terme cinc reunions informatives i participatives d’àmbit comarcal amb els coordinadors municipals que cada Ajuntament ha designat com a persona responsable d’informar i orientar els usuaris de cada poble.

A més, la Diputació ha dissenyat uns cartells informatius que guien en l’ús dels punts Wifi-135 i que s’estan instal·lant en els seus voltants, així com plaques identificatives que informen de la ubicació d’aquestes zones. “S’estan distribuint entre els municipis, i hem activat un web en la qual també es pot consultar tota la informació d’aquesta eina, www.wifi135.net”, ha conclòs el diputat Martínez.

Cal assenyalar que pràcticament la totalitat dels pobles castellonencs de menys de 3.000 habitants van sol·licitar al seu dia la instal·lació de punts d’accés WiFi que ara ja tenen en funcionament en emplaçaments de titularitat pública municipal ubicats en zones amb cobertura de banda ampla deficient o en zones degradades i d’alt interès per al desenvolupament social. Han estat d’especial prioritat aquells emplaçaments que fins ara no arribaven a un ample de banda de 2Mbps.

Informe tècnic de l'evolució de les connexions mitjançant wifi
Informe tècnic de l’evolució de les connexions mitjançant wifi