El Pla Wifi-135 de la Diputació connecta a la banda ampla a més de 80.000 veïns i visitants en l’últim mes

186
Wifi 135
-Ja són 274 els punts de servei en 85 pobles per a garantir l’accés a Internet en tots els racons de la província

El Pla Wifi-135 de la Diputació de Castelló segueix connectant la província a la banda ampla i durant aquest mes d’agost ja han usat el servei gratuït més de 80.0000 usuaris, entre veïns i visitants. Aquestes xifres avalen la iniciativa de Javier Moliner per no deixar cap racó de la província sense accés a Internet per a igualar les oportunitats de tots els ciutadans, visquen on visquen. A dia de hui ja hi ha habilitats 274 punts de servei en els 85 municipis inclosos en el projecte.

Luis Martínez, diputat provincial de Modernització, ha posat en valor la importància d’un servei que gràcies a una inversió superior als dos milions d’euros ha mantingut connectats a la xarxa a 80.000 usuaris en l’últim mes, amb 16.100 registrats. “La majoria d’ells són veïns que han guanyat en qualitat de vida gràcies a aquest innovador sistema però veient les xifres és innegable que el turisme és l’altre gran beneficiat”, ha ressenyat Martínez.

No en va, de les milers de persones que poden navegar per internet a 20 Mps, deu vegades més ràpid que fins a l’arribada del Pla Wifi en moltes localitats de l’interior, aquest mes d’agost la gran majoria són considerats nòmades, és a dir, visitants. “L’èxit d’aquest sistema de connexió a internet en l’àmbit turístic, més enllà de ser un servei ideat per a facilitar l’accés a la xarxa en les àrees allunyades de les zones més poblades de Castelló, ho converteix en una eina molt beneficiosa per als pobles que gaudeixen d’ella”, ha asseverat el diputat de Modernització.

Connexió ràpida i senzilla

Per a seguir augmentant les “ja de per si excel·lents” xifres d’usuaris únics i registrats i acostar el Pla Wifi als castellonencs, el Govern Provincial va realitzar cinc reunions informatives d’àmbit comarcal amb els coordinadors municipals designats per cada consistori.

A més, al costat dels cartells informatius dissenyats per a guiar l’ús dels punts Wifi-135 així com plaques amb la ubicació, també s’ha activat el portal web www.wifi135.net en el qual es pot consultar tota la informació sobre aquesta eina.