El Pla d’Obres i Serveis de la Diputació de Castelló permetrà als municipis rebre un total de 12,4 milions per a inversions i despesa corrent

515
PUBLICITAT

La Diputació de Castelló aprovarà de manera inicial aquest dimarts en ple el Pla Provincial de Cooperació d’Obres i Serveis de 2021, que permetrà distribuir entre municipis de la província un global de 12,4 milions d’euros per a impulsar tant projectes com cobrir despeses corrents dels ajuntaments.

El denominat Pla 135 ha impulsat est unes bases més flexibles, la qual cosa ha permés als ajuntaments disposar de més llibertat i autonomia per a decidir on invertir els fons que reben de la Diputació.

Si l’any passat ja es van introduir millores com l’eliminació de l’obligatorietat de retornar les baixes d’adjudicació, enguany s’han suprimit els percentatges tope de despesa destinats a inversions i despesa corrent, la qual cosa suposa en la pràctica que els ajuntaments ja no estaran obligats a invertir els seus diners seguint les directrius de la corporació provincial.

Aquest canvi beneficiarà a 127 municipis, que se sumen als huit –els de major població– que ja gaudien d’aquest regla, que deixa en mans dels ajuntaments quin percentatge destinen a despesa corrent i quina quantitat reserven per a inversions.

El que es manté invariable és la quantitat que arribarà als municipis de Castelló, 12,4 milions d’euros, i els criteris de ‘discriminació positiva’ que beneficien als pobles amb menys recursos i a aquells que compten amb pedanies disperses pels termes.