El personal docent rural de Castelló denuncia l’oblit de l’interior en el protocol de vacunació

731
Foto d'arxiu. IES Vilafranca.
PUBLICITAT

– Mestres i professors d’escoles i instituts d’alguns pobles hauran de fer un desplaçament de més de 100 kilòmetres fins el centre d’inoculació

El personal docent de les escoles i instituts de l’interior de la província de Castelló denúncia l’oblit que han sofert en el protocol de vacunació contra la COVID-19. La realitat és que els dos centres d’inoculació més propers, Castelló i Vinaròs, es situen a més de 100 kilòmetres per a molts i moltes mestres dels pobles de l’interior.

La Genralitat Valenciana ha publicat recentment el mapa dels centres on es vacunaria tot el personal docent. Carlos Colom, director del col·legi de Vilafranca ha expressat que “veus el mapa i t’adones que tota la zona d’interior esta totalment desatesa”. El professor ha explicat que els docents no coneixen perquè no han establert un punt de vacunació a l’interior. “Si hagués estat possible i no ho han volgut fer és un desastre, molt mal fet. Altra cosa és si ells no han pogut, però com ningú ha donat explicacions no ho sabem”, ha argumentat Colom. 

D’altra banda, derivar els docents a Castelló o Vinaròs presenta el mateix problema per al s docents. “Tenim una hora per anar a Castelló, i si hagués sigut Vinaròs doncs també altra hora. No crec que ens hagen tingut en compte”, ha denunciat Alicia Fermosell, directora de l’escola d’Albocàsser. 

El principal problema al qual s’enfonten els i les docents d’aquests centres és la distància “excessiva” que separa les escoles de les vacunes. “En el nostre cas ens haurem de desplaçar 80 kilòmetres, però hi ha companys i companyes que tenen més de 100 kilòmetres entre el centre de treball i el de vacunació. I clar, després han de tornar al centre educatiu amb el risc dels efectes secundaris, quan sabem que algunes persones han sofert aquests efectes immediats després de la inoculació”, ha explicat Jordi Marín, docent de l’IES de Vilafranca.

A més, els equips directius de les escoles d’interior defenen que la vacuna en qüestió, d’AstraZeneca, no requereix un estat de conservació excessivament estricte, ja que es conserva a 4 graus i es podrien trobar alternatives per apropar-les als pobles.

Tot el col·lectiu docent, que qualifica la situació de desproporcionada i injusta, espera que en els 15 dies de suspensió de la vacuna d’AstraZeneca es trobe una solució per als i les mestres de l’interior de la província de Castelló.