El personal bomber forestal de reforç s’incorpora al servei d’extinció d’incendis per a la campanya d’estiu

313

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

Un total de 151 efectius de personal de Servei de Bombers Forestals s’han incorporat a les unitats de reforç anuals de la Generalitat per afrontar la campanya d’estiu contra els incendis forestals. Treballaran fins a l’octubre amb l’objectiu d’afrontar les possibles pluges torrencials de principis de tardor.

La versatilitat en les funcions de el personal de bombers i bomberes forestals de la Generalitat que, a l’marge de l’extinció d’incendis forestals també afronten moltes altres contingències derivades de l’Emergència, fa que els mesos de durada en els contractes de reforç s’hagen duplicat en els últims sis anys. Així, per tractar de fer front a les necessitats sorgides per la pandèmia de COVID-19, l’any passat es van prorrogar els contractes fins a finals de desembre.

La unitat de reforç de Guardamar de Segura ja ha hagut d’intervenir en l’extinció d’un incendi declarat en la vesprada d’dissabte al parc natural de les Llacunes de la Mata-Torrevella. El servei dels efectius d’aquesta unitat va resultar fonamental per tallar un foc amb diversos focus i que amenaçava els habitatges pròximes de diverses urbanitzacions.

En aquest sentit, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha destacat que, fins l’any 2015, les unitats de reforç treballaven només tres mesos. Des de llavors, s’han augmentat la durada dels contractes fins als sis mesos actuals.

“De maig a octubre -ha explicat-, és el període més complicat de l’any pel que fa a incendis i temporals de pluges, però amb la pandèmia de l’COVID-19, els bombers forestals han fet també una tasca importantíssima que s’ha dut a terme amb el treball afegit de les unitats de reforç “.