El Penyagolosa Trails es celebrarà el 16 d’octubre

557
PUBLICITAT

– L’esdeveniment s’ha ajornat a l’últim trimestre de l’any per la COVID-19

L’organització del Penyagolosa Trails ha ajornat l’esdeveniment que havia de celebrar-se a l’abril per la situació sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19. Així, la prova de resistència MiM i l’ultratrail CSP es traslladen a tardor i tindran lloc del 15 al 17 d’octubre. El director, Tico Cervera, lamenta haver d’assumir aquest nou ajornament, però es mostra confiat i optimista que la pròxima tardor es podrà celebrar.

En els últims mesos, l’organització de Penyagolosa Trails ha treballat en l’adaptació de protocols de seguretat per a poder celebrar l’esdeveniment i en la tramitació de tots els permisos necessaris, amb l’ànim de poder celebrar les proves a l’abril. Malgrat la millora de la situació que s’està observant en les últimes setmanes, les dades de contagis encara evidencien molta fragilitat i una gran incertesa sobre les restriccions que s’adoptaran en les pròximes setmanes i que afecten directament la celebració d’un esdeveniment com Penyagolosa Trails. Així, Tico Cervera explica que “és dur tornar a veure’ns obligats a ajornar novament la prova, però actuem tenint clar que la primera prioritat per a nosaltres és la de garantir la seguretat de totes les persones: corredors, voluntaris, personal d’organització, públic i població local en general”. A més, ha afegit que “encara que l’evolució continués sent tan positiva com aquestes dues últimes setmanes, hi ha restriccions que dificulten l’organització i celebració de dues proves com la MiM i la CSP i, amb aquesta incertesa pensem que el més responsable és traslladar l’esdeveniment a octubre”.

Tico Cervera també ha volgut agrair de nou el suport de la Diputació de Castelló i de tots els patrocinadors que han comprès la decisió i l’han recolzat. Finalment, el director de la prova ha assenyalat que “la pandèmia ens està impedint celebrar Penyagolosa Trails, però això passarà i estic segur que, encara que més tard del que ens hagués agradat, tornarem a trobar-nos a Sant Joan i tornarem a gaudir d’aquesta referència mundial per al trail i d’una cita clau per a posicionar la Comunitat Valenciana com la Comunitat de l’Esport”.

Els corredors que tenien dorsal per a l’edició de 2021 tindran l’opció de triar passar el seu dorsal a l’edició d’octubre de 2021 o a la de 2022. En cas que un corredor decidís no disputar cap de les dues edicions, es procediria a la devolució de la seva inscripció. 

Penyagolosa Trails ha anunciat que en les pròximes setmanes s’enviarà un mail a tots els corredors i corredores que ja tenien plaça per a informar-los dels terminis en els quals hauran de decidir quina opció trien.